„Lusta” almás sütemény

Recept „Lusta” almás sütemény
KÜLDÖTT KÉPEK

Kiváló gyümölcsös édesség, ami gyakorlatilag a sütést leszámítva 15-20 perc alatt összeállítható. Nincs maszatolás a krémmel, maximum a lekvárral és a csokiöntettel. Szerintem a legrosszabb az egészben az alma elkészítése – meghámozása és lereszelése. A lekváron és csokin kívül mindent elkeverünk, megsütünk, az említett lekvárral és csokiöntettel pedig megkenjük. Szerintem pompás édesség a mindennapokra.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

400 greszelt alma
4 dbtojás
300 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
1 dclolaj
1 dcltej
300 grétesliszt
2 ev. kanálkakaó
100 gdarált dió
1 csomagfahéjas cukor
1 csomagsütőpor
lekvár
csokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásokat a kristálycukorral, vaníliacukorral és fahéjas cukorral habosra verjük, ezután hozzáadjuk az olajat és a tejet.
  2. A lisztet a dióval, sütőporral és kakaóval óvatosan elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Hozzáadjuk a reszelt almás és ismét eldolgozzuk.
  3. A tésztát vajjal kikent és liszttel beszórt tepsibe öntjük, majd 180 fokon 35 percig sütjük.
  4. Miután a tészta megsült és kihűlt, lekvárral megkenjük, csokiöntettel meglocsoljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás