„Lusta” almás sütemény

Kiváló gyümölcsös édesség, ami gyakorlatilag a sütést leszámítva 15-20 perc alatt összeállítható. Nincs maszatolás a krémmel, maximum a lekvárral és a csokiöntettel. Szerintem a legrosszabb az egészben az alma elkészítése – meghámozása és lereszelése. A lekváron és csokin kívül mindent elkeverünk, megsütünk, az említett lekvárral és csokiöntettel pedig megkenjük. Szerintem pompás édesség a mindennapokra.

Hozzáadta:, 17.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept „Lusta” almás sütemény

Hozzávalók

400 greszelt alma
4 dbtojás
300 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
1 dclolaj
1 dcltej
300 grétesliszt
2 ev. kanálkakaó
100 gdarált dió
1 csomagfahéjas cukor
1 csomagsütőpor
lekvár
csokiöntet

Elkészítés menete

  1. A tojásokat a kristálycukorral, vaníliacukorral és fahéjas cukorral habosra verjük, ezután hozzáadjuk az olajat és a tejet.
  2. A lisztet a dióval, sütőporral és kakaóval óvatosan elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Hozzáadjuk a reszelt almás és ismét eldolgozzuk.
  3. A tésztát vajjal kikent és liszttel beszórt tepsibe öntjük, majd 180 fokon 35 percig sütjük.
  4. Miután a tészta megsült és kihűlt, lekvárral megkenjük, csokiöntettel meglocsoljuk.