„Lusta” almás szelet

Recept „Lusta” almás szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Talán a „lusta” nem a megfelelő kifejezés, de az biztos, hogy a sütemény előkészítése nagyon gyors és végtelenül egyszerű. A lusta almás szelet nagy előnye, hogy a száraz hozzávalókat csak el kell keverni, az almát fel kell kockázni, a vajat pedig vékonyra kell szeletelni. Innentől kezdve nincs más dolgunk, mint a tepsibe rétegezzük a hozzávalókat, végül készre sütjük. Csak ajánlani tudom! Szerző: Simona

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 bögre = 250 ml, 1 csésze = 200 ml

1 kgmeghámozott, kicsumázott alma
1 bögrebúzadara
1 bögrerétesliszt
1 csészekristálycukor
1 csomagvaníliacukor
200 gvaj
mazsola
őrölt fahéj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A megtisztított, meghámozott, kicsumázott almát kis kockára vágjuk. A puha vajat felszeleteljük.
  2. A lisztet, darát és cukrot elkeverjük.
  3. A magas falú tepsit sütőpapírral kibéleljük, rászórjuk a száraz hozzávalók felét, rátesszük a fahéjjal és mazsolával elkevert almát, lefedjük a száraz hozzávalók másik felével, végül egyenletesen rátesszük a felszeletelt vajat.
  4. 180 fokos sütőben 40-60 percig sütjük, addig, amíg aranyszínű nem lesz.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás