„Lusta” almás szelet

Hozzáadta: TopPetra, 19.10.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Talán a „lusta” nem a megfelelő kifejezés, de az biztos, hogy a sütemény előkészítése nagyon gyors és végtelenül egyszerű. A lusta almás szelet nagy előnye, hogy a száraz hozzávalókat csak el kell keverni, az almát fel kell kockázni, a vajat pedig vékonyra kell szeletelni. Innentől kezdve nincs más dolgunk, mint a tepsibe rétegezzük a hozzávalókat, végül készre sütjük. Csak ajánlani tudom! Szerző: Simona
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 19.10.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 bögre = 250 ml, 1 csésze = 200 ml
1 kgmeghámozott, kicsumázott alma
1 bögrebúzadara
1 bögrerétesliszt
1 csészekristálycukor
1 csomagvaníliacukor
200 gvaj
mazsola
őrölt fahéj
- A megtisztított, meghámozott, kicsumázott almát kis kockára vágjuk. A puha vajat felszeleteljük.
- A lisztet, darát és cukrot elkeverjük.
- A magas falú tepsit sütőpapírral kibéleljük, rászórjuk a száraz hozzávalók felét, rátesszük a fahéjjal és mazsolával elkevert almát, lefedjük a száraz hozzávalók másik felével, végül egyenletesen rátesszük a felszeletelt vajat.
- 180 fokos sütőben 40-60 percig sütjük, addig, amíg aranyszínű nem lesz.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Koláč lenivé hospodyně.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Ein Kuchen für Faule an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS