„Lusta háziasszonyok” csirkecombja. Nem kell órákig pácolni, csupán majonézzel megkenjük és már mehet is a sütőbe
A cím természetesen erős túlzás, mert manapság nem a lustaság végett szeretem a gyors fogásokat, hanem azért, mert mint minden ember, időhiánnyal szenvedek. Munka, gyerekek, háztartás, így a főzés próbálom minél hatékonyabbá tenni. A lusta háziasszonyok csirkecombja egy ilyen megoldás: a filézett csirkecombot sózom és borsozom, majonézzel megkenem, 30-40 perc alatt pedig készre sütöm. Amíg a hús sül, neki tudok látni a köret elkészítésének. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
csirkecomb filé
só, bors
majonéz
olaj
- A csirkecombokat felszeleteljük. Csirkemellet is használhatunk, de tapasztalatom szerint a csirkemell hamar kiszárad és nem lesz olyan finom és szaftos. Ha mégis csirkemellet választunk, akkor javaslom a rövidebb sütési időt.
- 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Mivel minden sütő másképp viselkedik, a húst nem árt sütés közben leellenőrizni.
- Ha esetleg a majonéz lefolyna sütés közben a húsról, akkor nyugodtan megkenhetjük egy újabb adaggal. A majonéztől lesz a hús igazán szaftos.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Řízky líné hospodyňky: Netřeba hodiny marinovat, stačí jen natřít a hodit do trouby!.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Rezne lenivej gazdinky: Netreba hodiny marinovať, stačí len natrieť a hodiť do rúry!.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Hähnchenschnitzel „für Faule“: stundenlang marinieren zu lassen ist nicht nötig, nur bestreichen und rein in den Ofen! an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS