„Lusta háziasszonyok” csirkecombja. Nem kell órákig pácolni, csupán majonézzel megkenjük és már mehet is a sütőbe

Hozzáadta: TopPetra, 20.6.2018
Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
KÜLDÖTT KÉPEK
A cím természetesen erős túlzás, mert manapság nem a lustaság végett szeretem a gyors fogásokat, hanem azért, mert mint minden ember, időhiánnyal szenvedek. Munka, gyerekek, háztartás, így a főzés próbálom minél hatékonyabbá tenni. A lusta háziasszonyok csirkecombja egy ilyen megoldás: a filézett csirkecombot sózom és borsozom, majonézzel megkenem, 30-40 perc alatt pedig készre sütöm. Amíg a hús sül, neki tudok látni a köret elkészítésének. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 20.6.2018
Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
csirkecomb filé
só, bors
majonéz
olaj
- A csirkecombokat felszeleteljük. Csirkemellet is használhatunk, de tapasztalatom szerint a csirkemell hamar kiszárad és nem lesz olyan finom és szaftos. Ha mégis csirkemellet választunk, akkor javaslom a rövidebb sütési időt.
- 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Mivel minden sütő másképp viselkedik, a húst nem árt sütés közben leellenőrizni.
- Ha esetleg a majonéz lefolyna sütés közben a húsról, akkor nyugodtan megkenhetjük egy újabb adaggal. A majonéztől lesz a hús igazán szaftos.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS