„Lusta háziasszonyok” csirkecombja. Nem kell órákig pácolni, csupán majonézzel megkenjük és már mehet is a sütőbe

A cím természetesen erős túlzás, mert manapság nem a lustaság végett szeretem a gyors fogásokat, hanem azért, mert mint minden ember, időhiánnyal szenvedek. Munka, gyerekek, háztartás, így a főzés próbálom minél hatékonyabbá tenni. A lusta háziasszonyok csirkecombja egy ilyen megoldás: a filézett csirkecombot sózom és borsozom, majonézzel megkenem, 30-40 perc alatt pedig készre sütöm. Amíg a hús sül, neki tudok látni a köret elkészítésének. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 20.6.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept „Lusta háziasszonyok” csirkecombja. Nem kell órákig pácolni, csupán majonézzel megkenjük és már mehet is a sütőbe

Hozzávalók

csirkecomb filé
só, bors
majonéz
olaj

Elkészítés menete

  1. A csirkecombokat felszeleteljük. Csirkemellet is használhatunk, de tapasztalatom szerint a csirkemell hamar kiszárad és nem lesz olyan finom és szaftos. Ha mégis csirkemellet választunk, akkor javaslom a rövidebb sütési időt.
  2. A húst olajjal kikent tepsibe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majonézzel megkenjük.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Mivel minden sütő másképp viselkedik, a húst nem árt sütés közben leellenőrizni.
  4. Ha esetleg a majonéz lefolyna sütés közben a húsról, akkor nyugodtan megkenhetjük egy újabb adaggal. A majonéztől lesz a hús igazán szaftos.