„Lusta háziasszonyok” csirkecombja. Nem kell órákig pácolni, csupán majonézzel megkenjük és már mehet is a sütőbe

Recept „Lusta háziasszonyok” csirkecombja. Nem kell órákig pácolni, csupán majonézzel megkenjük és már mehet is a sütőbe

Hozzáadta: TopPetra, 20.6.2018

Kategória: Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

A cím természetesen erős túlzás, mert manapság nem a lustaság végett szeretem a gyors fogásokat, hanem azért, mert mint minden ember, időhiánnyal szenvedek. Munka, gyerekek, háztartás, így a főzés próbálom minél hatékonyabbá tenni. A lusta háziasszonyok csirkecombja egy ilyen megoldás: a filézett csirkecombot sózom és borsozom, majonézzel megkenem, 30-40 perc alatt pedig készre sütöm. Amíg a hús sül, neki tudok látni a köret elkészítésének. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 20.6.2018

Kategória: Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

csirkecomb filé
só, bors
majonéz
olaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A csirkecombokat felszeleteljük. Csirkemellet is használhatunk, de tapasztalatom szerint a csirkemell hamar kiszárad és nem lesz olyan finom és szaftos. Ha mégis csirkemellet választunk, akkor javaslom a rövidebb sütési időt.
  2. A húst olajjal kikent tepsibe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majonézzel megkenjük.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Mivel minden sütő másképp viselkedik, a húst nem árt sütés közben leellenőrizni.
  4. Ha esetleg a majonéz lefolyna sütés közben a húsról, akkor nyugodtan megkenhetjük egy újabb adaggal. A majonéztől lesz a hús igazán szaftos.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás