„Lusta” háziasszonyok kitűnő ebédje darált húsból, egyetlen serpenyőben

Egy újabb kiváló recept egyserpenyős fogáshoz. Nem kell feleslegesen összepiszkolni a konyhai tálakat és serpenyőket, elég, ha a hozzávalókat felvágjuk, lereszeljük, rétegezzük, majd végül megsütjük. A darált hús már készen, ledarálva kapható, így ez is lerövidíti az elkészítési időt. Kiváló menü gyors vacsorának vagy ebédnek. A „Lusta” háziasszonyok kitűnő ebédje darált húsból, egyetlen serpenyőben nem megerőltető étel, kezdő szakácsok is megbirkóznak vele, ráadásul még finom is.

Hozzáadta:, 10.11.2016
Kategória: Főételek
„Lusta” háziasszonyok kitűnő ebédje darált húsból, egyetlen serpenyőben

Hozzávalók

Hozzávalók:
500 gdarált hús (marha vagy sertés)
3 dbtojás
2 dbvöröshagyma
2 dbközepes krumpli
100 greszelni való sajt
ízlés szerint só, bors
ízlés szerint majonéz

Elkészítés menete

 

  1. Előkészítünk egy serpenyőt, amit olajjal vagy vajjal kikenünk.
  2. A darált húst 5 egyenlő részre osztjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kicsit kilapítjuk és beletesszük a serpenyőbe
  3. A hagymát felaprítjuk és rárakjuk a húspogácsákra.
  4. A tojásokat keményre főzzük, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és ez kerül a hagymára, a következő réteg pedig a nagy lyukú reszelőn lereszelt krumpli.
  5. Az utolsó réteg a reszelt sajt. A húspogácsákat tetejét egy evőkanál majonézzel is megkoronázhatjuk, majd az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és nagyjából 30 percig sütjük. A sütési idő attól függ, milyen vastag a húspogácsa.

    Forrás: VK