TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Húsgolyók „Lusta” háziasszonyok kitűnő ebédje darált húsból, egyetlen serpenyőben
„Lusta” háziasszonyok kitűnő ebédje darált húsból, egyetlen serpenyőben
Recept „Lusta” háziasszonyok kitűnő ebédje darált húsból, egyetlen serpenyőben
TopPetra TopPetra    ·   10.11.2016

„Lusta” háziasszonyok kitűnő ebédje darált húsból, egyetlen serpenyőben

Egy újabb kiváló recept egyserpenyős fogáshoz. Nem kell feleslegesen összepiszkolni a konyhai tálakat és serpenyőket, elég, ha a hozzávalókat felvágjuk, lereszeljük, rétegezzük, majd végül megsütjük. A darált hús már készen, ledarálva kapható, így ez is lerövidíti az elkészítési időt. Kiváló menü gyors vacsorának vagy ebédnek. A „Lusta” háziasszonyok kitűnő ebédje darált húsból, egyetlen serpenyőben nem megerőltető étel, kezdő szakácsok is megbirkóznak vele, ráadásul még finom is.

Alapanyagok
Hozzávalók:
500 g
darált hús (marha vagy sertés)
3 db
tojás
2 db
vöröshagyma
2 db
közepes krumpli
100 g
reszelni való sajt
ízlés szerint só, bors
ízlés szerint majonéz
Recept elkészítése
Nyomtatás

 

  1. Előkészítünk egy serpenyőt, amit olajjal vagy vajjal kikenünk.
  2. A darált húst 5 egyenlő részre osztjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kicsit kilapítjuk és beletesszük a serpenyőbe
  3. A hagymát felaprítjuk és rárakjuk a húspogácsákra.
  4. A tojásokat keményre főzzük, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és ez kerül a hagymára, a következő réteg pedig a nagy lyukú reszelőn lereszelt krumpli.
  5. Az utolsó réteg a reszelt sajt. A húspogácsákat tetejét egy evőkanál majonézzel is megkoronázhatjuk, majd az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és nagyjából 30 percig sütjük. A sütési idő attól függ, milyen vastag a húspogácsa.

    Forrás: VK

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása