TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Húsgolyók „Lusta” háziasszonyok kitűnő ebédje darált húsból, egyetlen serpenyőben
„Lusta” háziasszonyok kitűnő ebédje darált húsból, egyetlen serpenyőben
TopPetra    ·   10.11.2016

„Lusta” háziasszonyok kitűnő ebédje darált húsból, egyetlen serpenyőben

Egy újabb kiváló recept egyserpenyős fogáshoz. Nem kell feleslegesen összepiszkolni a konyhai tálakat és serpenyőket, elég, ha a hozzávalókat felvágjuk, lereszeljük, rétegezzük, majd végül megsütjük. A darált hús már készen, ledarálva kapható, így ez is lerövidíti az elkészítési időt. Kiváló menü gyors vacsorának vagy ebédnek. A „Lusta” háziasszonyok kitűnő ebédje darált húsból, egyetlen serpenyőben nem megerőltető étel, kezdő szakácsok is megbirkóznak vele, ráadásul még finom is.

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
Hozzávalók:
500 g
darált hús (marha vagy sertés)
3 db
tojás
2 db
vöröshagyma
2 db
közepes krumpli
100 g
reszelni való sajt
ízlés szerint só, bors
ízlés szerint majonéz
Recept elkészítése
Nyomtatás

 

  1. Előkészítünk egy serpenyőt, amit olajjal vagy vajjal kikenünk.
  2. A darált húst 5 egyenlő részre osztjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kicsit kilapítjuk és beletesszük a serpenyőbe
  3. A hagymát felaprítjuk és rárakjuk a húspogácsákra.
  4. A tojásokat keményre főzzük, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és ez kerül a hagymára, a következő réteg pedig a nagy lyukú reszelőn lereszelt krumpli.
  5. Az utolsó réteg a reszelt sajt. A húspogácsákat tetejét egy evőkanál majonézzel is megkoronázhatjuk, majd az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és nagyjából 30 percig sütjük. A sütési idő attól függ, milyen vastag a húspogácsa.

    Forrás: VK

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept