TopReceptek.hu Torták Édes torták „Lusta” mézes torta, nyújtás nélkül
„Lusta” mézes torta, nyújtás nélkül
Recept „Lusta” mézes torta, nyújtás nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.8.2021

„Lusta” mézes torta, nyújtás nélkül

A tészta lágy és puha, még annak ellenére is, hogy nem kell bele vaj vagy zsír. HA a tésztát megkenjük a tejfölös krémmel, másnapra tökéletesen puha lesz, pont olyan, amilyennek lennie kell. Szerző: Lacusin

40 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Korpusz:

150 g
méz
1 kv. kanál
szódabikarbóna
3 db
tojás
100 g
kristálycukor
210 g
finomliszt
csipet

Krém:

600 g
tejföl
Ízlés szerint
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A mézet edénybe tesszük, hozzáadjuk a szódabikarbónát és folyamatos kevergetés mellett melegítjük. Amikor felforr, akkor szépen elkezd habzani. Egész addig kevergetjük, amíg a hab el nem tűnik – ezalatt szépen karamellizálódik.
  2. A tojást a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a mézet (ha megkötött, akkor ismét felmelegítjük), a csipet sót és az átszitált lisztet.
  3. A kapott tésztát 20 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 30 percig sütjük, tűteszttel győződünk meg arról, hogy megsült-e. Sütést követően kihűtjük.
  4. A kihűlt tortatest felső rétegét levágjuk, kézzel szétmorzsoljuk. A tortakorpuszt három lapra vágjuk, majd a lapokat a kapott krémmel megkenjük. A tetejét az édes morzsával megszórjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, másnap tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása