„Lusta” mézes torta, nyújtás nélkül

Recept „Lusta” mézes torta, nyújtás nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 5.8.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes torták, Torták

KÜLDÖTT KÉPEK

A tészta lágy és puha, még annak ellenére is, hogy nem kell bele vaj vagy zsír. HA a tésztát megkenjük a tejfölös krémmel, másnapra tökéletesen puha lesz, pont olyan, amilyennek lennie kell. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 5.8.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes torták, Torták

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Korpusz:

150 gméz
1 kv. kanálszódabikarbóna
3 dbtojás
100 gkristálycukor
210 gfinomliszt
csipet

Krém:

600 gtejföl
Ízlés szerintkristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A mézet edénybe tesszük, hozzáadjuk a szódabikarbónát és folyamatos kevergetés mellett melegítjük. Amikor felforr, akkor szépen elkezd habzani. Egész addig kevergetjük, amíg a hab el nem tűnik – ezalatt szépen karamellizálódik.
  2. A tojást a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a mézet (ha megkötött, akkor ismét felmelegítjük), a csipet sót és az átszitált lisztet.
  3. A kapott tésztát 20 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 30 percig sütjük, tűteszttel győződünk meg arról, hogy megsült-e. Sütést követően kihűtjük.
  4. A kihűlt tortatest felső rétegét levágjuk, kézzel szétmorzsoljuk. A tortakorpuszt három lapra vágjuk, majd a lapokat a kapott krémmel megkenjük. A tetejét az édes morzsával megszórjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, másnap tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás