TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Sült csirke „Lusta” tepsis csirkecomb
„Lusta” tepsis csirkecomb
Recept „Lusta” tepsis csirkecomb
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   8.10.2017

„Lusta” tepsis csirkecomb

Egyszerű étel a mindennapokra. Egy tepsiben köret és főétel, mindez kevés energiával, ízletesen és gyorsan. Ideális megoldás hétköznapi vacsorának, és amíg a csirkecomb a körettel együtt a sütőben készül, a családdal is tudunk foglalkozni (vagy bármi mással, amire szükség van). Mi szeretjük a pikáns ízeket, ezért eléggé pikáns és csípős fűszerkeverékkel szoktam a csirkecombot ízesíteni. Természetesen ha nincs alaplé, akkor azt húsleveskockával és sima csapvízzel is helyettesíthetjük.

Alapanyagok
6-8 db
csirkecomb
2 db
sárgarépa
2 db
vöröshagyma
1 db
kukoricakonzerv
1 bögre
rizs
500 ml
víz vagy alaplé
ízlés szerint só, bors, egyéb fűszerek
szükség szerint olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkecombot megmossuk, megszárítjuk, ízlés szerint fűszerezzük.
  2. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A sárgarépát lereszeljük. A hagymát és a répát egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát a levével együtt, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a rizst és pár percig együtt főzzük.
  3. A zöldséges keveréket egy nagyobb, magas falú tepsibe tesszük.
  4. Rátesszük a fűszeres csirkecombokat, majd lefedve kb. 40 percig sütjük 200 fokon. Ezután a fóliát eltávolítjuk, majd további 10-15 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása