„Lusta” tepsis csirkecomb

Egyszerű étel a mindennapokra. Egy tepsiben köret és főétel, mindez kevés energiával, ízletesen és gyorsan. Ideális megoldás hétköznapi vacsorának, és amíg a csirkecomb a körettel együtt a sütőben készül, a családdal is tudunk foglalkozni (vagy bármi mással, amire szükség van). Mi szeretjük a pikáns ízeket, ezért eléggé pikáns és csípős fűszerkeverékkel szoktam a csirkecombot ízesíteni. Természetesen ha nincs alaplé, akkor azt húsleveskockával és sima csapvízzel is helyettesíthetjük.

Hozzáadta:Babu27, 8.10.2017
Kategória: Főételek
„Lusta” tepsis csirkecomb

Hozzávalók

6-8 dbcsirkecomb
2 dbsárgarépa
2 dbvöröshagyma
1 dbkukoricakonzerv
1 bögrerizs
500 mlvíz vagy alaplé
ízlés szerint só, bors, egyéb fűszerek
szükség szerint olaj

Elkészítés menete

  1. A csirkecombot megmossuk, megszárítjuk, ízlés szerint fűszerezzük.
  2. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A sárgarépát lereszeljük. A hagymát és a répát egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát a levével együtt, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a rizst és pár percig együtt főzzük.
  3. A zöldséges keveréket egy nagyobb, magas falú tepsibe tesszük.
  4. Rátesszük a fűszeres csirkecombokat, majd lefedve kb. 40 percig sütjük 200 fokon. Ezután a fóliát eltávolítjuk, majd további 10-15 percig sütjük.