TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Luxus dalmata szelet
Luxus dalmata szelet
Recept Luxus dalmata szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Hogy miért luxus? Csak elég ránézni a hozzávalókra. És hogy miért dalmata? Mert világos és sötét, vaníliás és kakaós ízek, textúrák váltogatják egymást. A végeredmény pedig egyszerűen a mennybe repít! Imádom, ahogy már az alapja is világos és kakaós tészta keveréke, a tetején pedig a csokipudingos krém és lágy tejszínhab csodákra képes. Szerző: Jaja79

TopPetra TopPetra    ·   14.2.2020

Luxus dalmata szelet

Hogy miért luxus? Csak elég ránézni a hozzávalókra. És hogy miért dalmata? Mert világos és sötét, vaníliás és kakaós ízek, textúrák váltogatják egymást. A végeredmény pedig egyszerűen a mennybe repít! Imádom, ahogy már az alapja is világos és kakaós tészta keveréke, a tetején pedig a csokipudingos krém és lágy tejszínhab csodákra képes. Szerző: Jaja79

30 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Világos tészta:

5 db
tojásfehérje
5 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
5 ev. kanál
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor
1,5 ev. kanál
olaj

Kakaós tészta:

5 db
tojássárga
5 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
5 ev. kanál
rétesliszt
2 ev. kanál
kakaó
1,5 ev. kanál
olaj
100 ml
tej
1/2 csomag
sütőpor

Krém:

1 l
tej
3 csomag
csokoládé ízű pudingpor
1 ev. kanál
kakaó
2 ev. kanál
kukoricakeményítő
6 ev. kanál
kirstálycukor
1 csomag
vaníliacukor
1-2 ev. kanál
rum
250 g
vaj

Szükségünk lesz még:

1/2 l
habtejszín
reszelt csokoládé
250 ml
tej
5 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
  1. Előkészítjük a tepsit (38x24 cm), kikenjük és rétesliszttel beszórjuk.
  2. A tojásfehérjét a kristály- és vaníliacukorral habbá verjük, felváltva beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat.
  3. A tojássárgát a kristály- és vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadjuk felváltva a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet és az olajjal elkevert lisztet.
  4. Az így elkészített tésztaadagokat cikk-cakk módszerrel belekanalazzuk a tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből és ráönjtük az édes tejet: 250 ml tejet elkeverjük 5 evőkanál kristálycukorral és egy csomag vaníliacukorral.
  5. Elkészítjük a krémet. A csokipudingot, kakaót, keményítőt beleszórjuk a tejbe, csomómentesre keverjük. Elkezdjük melegíteni, közben hozzáadjuk a kirstály- és vaníliacukrot, sűrű pudingot főzünk. A vajat a rummal habosra verjük, kanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingot. Ezzel a lágy krémmel vonjuk be a tésztát.
  6. Tejszínhabbal, reszelt csokoládéval díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután minden réteg megkötött, felszeleteljük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása