Luxus dalmata szelet

Hogy miért luxus? Csak elég ránézni a hozzávalókra. És hogy miért dalmata? Mert világos és sötét, vaníliás és kakaós ízek, textúrák váltogatják egymást. A végeredmény pedig egyszerűen a mennybe repít! Imádom, ahogy már az alapja is világos és kakaós tészta keveréke, a tetején pedig a csokipudingos krém és lágy tejszínhab csodákra képes. Szerző: Jaja79

Hozzáadta:, 14.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Luxus dalmata szelet

Hozzávalók

Világos tészta:
5 dbtojásfehérje
5 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
5 ev. kanálrétesliszt
1/2 csomagsütőpor
1,5 ev. kanálolaj
Kakaós tészta:
5 dbtojássárga
5 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
5 ev. kanálrétesliszt
2 ev. kanálkakaó
1,5 ev. kanálolaj
100 mltej
1/2 csomagsütőpor
Krém:
1 ltej
3 csomagcsokoládé ízű pudingpor
1 ev. kanálkakaó
2 ev. kanálkukoricakeményítő
6 ev. kanálkirstálycukor
1 csomagvaníliacukor
1-2 ev. kanálrum
250 gvaj
Szükségünk lesz még:
1/2 lhabtejszín
reszelt csokoládé
250 mltej
5 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor

Elkészítés menete

  1. Előkészítjük a tepsit (38x24 cm), kikenjük és rétesliszttel beszórjuk.
  2. A tojásfehérjét a kristály- és vaníliacukorral habbá verjük, felváltva beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat.
  3. A tojássárgát a kristály- és vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadjuk felváltva a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet és az olajjal elkevert lisztet.
  4. Az így elkészített tésztaadagokat cikk-cakk módszerrel belekanalazzuk a tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből és ráönjtük az édes tejet: 250 ml tejet elkeverjük 5 evőkanál kristálycukorral és egy csomag vaníliacukorral.
  5. Elkészítjük a krémet. A csokipudingot, kakaót, keményítőt beleszórjuk a tejbe, csomómentesre keverjük. Elkezdjük melegíteni, közben hozzáadjuk a kirstály- és vaníliacukrot, sűrű pudingot főzünk. A vajat a rummal habosra verjük, kanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingot. Ezzel a lágy krémmel vonjuk be a tésztát.
  6. Tejszínhabbal, reszelt csokoládéval díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután minden réteg megkötött, felszeleteljük és tálaljuk.