Luxus dalmata szelet
Hogy miért luxus? Csak elég ránézni a hozzávalókra. És hogy miért dalmata? Mert világos és sötét, vaníliás és kakaós ízek, textúrák váltogatják egymást. A végeredmény pedig egyszerűen a mennybe repít! Imádom, ahogy már az alapja is világos és kakaós tészta keveréke, a tetején pedig a csokipudingos krém és lágy tejszínhab csodákra képes. Szerző: Jaja79
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 14.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Világos tészta:
5 dbtojásfehérje
5 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
5 ev. kanálrétesliszt
1/2 csomagsütőpor
1,5 ev. kanálolaj
Kakaós tészta:
5 dbtojássárga
5 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
5 ev. kanálrétesliszt
2 ev. kanálkakaó
1,5 ev. kanálolaj
100 mltej
1/2 csomagsütőpor
Krém:
1 ltej
3 csomagcsokoládé ízű pudingpor
1 ev. kanálkakaó
2 ev. kanálkukoricakeményítő
6 ev. kanálkirstálycukor
1 csomagvaníliacukor
1-2 ev. kanálrum
250 gvaj
Szükségünk lesz még:
1/2 lhabtejszín
reszelt csokoládé
250 mltej
5 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
- Előkészítjük a tepsit (38x24 cm), kikenjük és rétesliszttel beszórjuk.
- A tojásfehérjét a kristály- és vaníliacukorral habbá verjük, felváltva beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat.
- A tojássárgát a kristály- és vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadjuk felváltva a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet és az olajjal elkevert lisztet.
- Az így elkészített tésztaadagokat cikk-cakk módszerrel belekanalazzuk a tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből és ráönjtük az édes tejet: 250 ml tejet elkeverjük 5 evőkanál kristálycukorral és egy csomag vaníliacukorral.
- Elkészítjük a krémet. A csokipudingot, kakaót, keményítőt beleszórjuk a tejbe, csomómentesre keverjük. Elkezdjük melegíteni, közben hozzáadjuk a kirstály- és vaníliacukrot, sűrű pudingot főzünk. A vajat a rummal habosra verjük, kanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingot. Ezzel a lágy krémmel vonjuk be a tésztát.
- Tejszínhabbal, reszelt csokoládéval díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután minden réteg megkötött, felszeleteljük és tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Luxusní zákusek DALMATIN.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Luxusný zákusok DALMATINEC.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Luksusowe ciasto DALMATYŃCZYK.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Leckere Dalmatiner Schnitten an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS