TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Luxus karamellás szelet
Luxus karamellás szelet
Recept Luxus karamellás szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Lágy édesség pudingos krémmel, karamellás tejszínhabbal. Nyammm!

TopPetra TopPetra    ·   28.5.2022

Luxus karamellás szelet

Lágy édesség pudingos krémmel, karamellás tejszínhabbal. Nyammm!

Alapanyagok

Tészta:

7 db
tojás
7 evőkanál
kristálycukor
3 evőkanál
rétesliszt
3 evőkanál
búzadara
1 evőkanál
kakaó
1 csomag
sütőpor

Töltelék:

150 g
kristálycukor
250 g
margarin
700 ml
tej
1 csomag
vaníliacukor
2,5 csomag
vaníliapuding
1 evőkanál
búzafinomliszt

Tejszínhab:

6 evőkanál
kristálycukor
350 ml
tej
3 csomag
krémpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük. Belekeverjük a tojássárgát, a lisztet és darát, kakaóport, sütőport. Margarinnal kikent és liszttel beszórt tepsibe tesszük, 180 fokon készre sütjük.
  2. A tejből, vaníliacukorból, pudingporból, lisztből, cukorból sűrű pudingot főzünk, kihűtjük.
  3. A margarint habosra verjük, ebbe dolgozzuk bele kis adagokban a pudingot.
  4. A pudingot rákenjük a kihűlt tésztára, majd ennek a tetejére kerül a tejszínhab.
  5. A kristálycukrot karamellizáljuk, tejjel felöntjük és addig kevergetjük, amíg a karamell fel nem oldódik. Óvatosan dolgozzunk, mert megégethetjük magunkat!
  6. A karamellás tejet kihűtjük, hozzáadjuk a krémport, készre verjük, ezt kenjük rá a pudingos rétegre.
  7. Reszelt csokival vagy kakaóval díszítjük. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása