Luxus karamellás szelet
Lágy édesség pudingos krémmel, karamellás tejszínhabbal. Nyammm!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 28.5.2022
Kategória: Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
7 dbtojás
7 evőkanálkristálycukor
3 evőkanálrétesliszt
3 evőkanálbúzadara
1 evőkanálkakaó
1 csomagsütőpor
Töltelék:
150 gkristálycukor
250 gmargarin
700 mltej
1 csomagvaníliacukor
2,5 csomagvaníliapuding
1 evőkanálbúzafinomliszt
Tejszínhab:
6 evőkanálkristálycukor
350 mltej
3 csomagkrémpor
- A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük. Belekeverjük a tojássárgát, a lisztet és darát, kakaóport, sütőport. Margarinnal kikent és liszttel beszórt tepsibe tesszük, 180 fokon készre sütjük.
- A tejből, vaníliacukorból, pudingporból, lisztből, cukorból sűrű pudingot főzünk, kihűtjük.
- A margarint habosra verjük, ebbe dolgozzuk bele kis adagokban a pudingot.
- A pudingot rákenjük a kihűlt tésztára, majd ennek a tetejére kerül a tejszínhab.
- A kristálycukrot karamellizáljuk, tejjel felöntjük és addig kevergetjük, amíg a karamell fel nem oldódik. Óvatosan dolgozzunk, mert megégethetjük magunkat!
- A karamellás tejet kihűtjük, hozzáadjuk a krémport, készre verjük, ezt kenjük rá a pudingos rétegre.
- Reszelt csokival vagy kakaóval díszítjük. Jó étvágyat!
Forrás: Pečené, varené s Ivou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Luxusní karamelové řezy.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS