Luxus mandarintorta

A luxus mandarintortát akkor készítettem el először, amikor sikerült egy tubus mandarinpasztához jutnom. Sajnos azóta nem jutottam hozzá, de mandarinkonzervvel ugyanúgy tökéletesen elkészíthető. A tortához két krémet használtam, mandarinos és vaníliás ízvilággal. A krém a habtejszíntől és mascarpone sajttól lesz igazán krémes, a tetején a csokoládés öntet pedig még ellenállhatatlanabbá teszi! Szerző: Haanka

Hozzáadta:, 29.7.2018
Kategória: Torták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Luxus mandarintorta

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
160 gkristálycukor
4 ev. kanálolaj
csipet só
160 gfinomliszt
Krém:
200 mlhabtejszín
1 csomagmascarpone (250 g)
ízlés szerint porcukor
1 dobozmandarinkonzerv
Második krém:
200 mlhabtejszín
1 csomagmascarpone (250 g)
ízlés szerint porcukor
vaníliaaroma
Öntet (ganache):
100 mlhabtejszín
100 gfőzőcsoki

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a tésztát: a tojásfehérjét egy csipet sóval és cukorral kemény habbá verjük. Fontos, hogy tényleg kemény legyen a hab. Akkor jó, ha az ujjunkat belemártjuk, felfordítjuk és az ujjunkon lévő hab felfelé mutat, nem konyul le vagy csúszik le.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgát, az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet.
  3. Sütőpapírral kibélelt, 20 cm átmérőjű sütőformába öntjük, 180 fokon 45 percig sütjük.
  4. Amíg a tészta sül, elkészítjük az első krémet: a habtejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarpone sajtot, a porcukrot, két evőkanálnyi mandarinlevet, végül a leszűrt mandarint.
  5. Következik a második krém: a habtejszínt kemény habbá verjük, majd a többi hozzávalót is hozzákeverjük.
  6. A megsült, kihűlt tésztát félbevágjuk. A mandarinos krém 2/3 részével megtöltjük, az 1/3 részt félretesszük díszítéshez.
  7. A vaníliás krémmel szépen bevonjuk a tortánkat.
  8. Elkészítjük az öntetet: a habtejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a főzőcsokit és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Kicsit kihűtjük, majd a tetejére öntjük.
  9. Amikor a csokis réteg megkötött, a maradék mandarinos krémmel ízlés szerint díszítjük a tortánkat.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL