Luxus mandarintorta

Hozzáadta: TopPetra, 29.7.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Szülinap, Ünnepek, Édes torták, Torták, Csokitorta, Gyümölcs szerint, Édes sütemények, Mandarin
A luxus mandarintortát akkor készítettem el először, amikor sikerült egy tubus mandarinpasztához jutnom. Sajnos azóta nem jutottam hozzá, de mandarinkonzervvel ugyanúgy tökéletesen elkészíthető. A tortához két krémet használtam, mandarinos és vaníliás ízvilággal. A krém a habtejszíntől és mascarpone sajttól lesz igazán krémes, a tetején a csokoládés öntet pedig még ellenállhatatlanabbá teszi! Szerző: Haanka
Hozzáadta: TopPetra, 29.7.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Szülinap, Ünnepek, Édes torták, Torták, Csokitorta, Gyümölcs szerint, Édes sütemények, Mandarin
ALAPANYAGOK
Tészta:
Krém:
Második krém:
Öntet (ganache):
- Elkészítjük a tésztát: a tojásfehérjét egy csipet sóval és cukorral kemény habbá verjük. Fontos, hogy tényleg kemény legyen a hab. Akkor jó, ha az ujjunkat belemártjuk, felfordítjuk és az ujjunkon lévő hab felfelé mutat, nem konyul le vagy csúszik le.
- Hozzáadjuk a tojássárgát, az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet.
- Sütőpapírral kibélelt, 20 cm átmérőjű sütőformába öntjük, 180 fokon 45 percig sütjük.
- Amíg a tészta sül, elkészítjük az első krémet: a habtejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarpone sajtot, a porcukrot, két evőkanálnyi mandarinlevet, végül a leszűrt mandarint.
- Következik a második krém: a habtejszínt kemény habbá verjük, majd a többi hozzávalót is hozzákeverjük.
- A megsült, kihűlt tésztát félbevágjuk. A mandarinos krém 2/3 részével megtöltjük, az 1/3 részt félretesszük díszítéshez.
- A vaníliás krémmel szépen bevonjuk a tortánkat.
- Elkészítjük az öntetet: a habtejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a főzőcsokit és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Kicsit kihűtjük, majd a tetejére öntjük.
- Amikor a csokis réteg megkötött, a maradék mandarinos krémmel ízlés szerint díszítjük a tortánkat.
Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL