Luxus mostoha szelet
Szinte hihetetlen, hogy pár egyszerű hozzávalóból milyen pompás, szinte luxus sütemények készülnek. Mindez a saját konyhánkban. A luxus mostoha szelethez négy dolog kell: világos tészta, kakaós tészta, vaníliapuding és tejszínhabos-tejfölös krém. A világos és sötét tészta, valamint a vaníliapuding keverékéből csodás sütemény készül, amit a lágy krémmel teszünk igazán ellenállhatatlanná. A tetejére még egy kis reszelt csokoládé, és már kész is a luxus mostoha szelet. Szerző: Haanka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 9.4.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
3 dbtojás
120 gporcukor
50 mlolaj
50 mlvíz
125 grétesliszt
1 ev. kanálkakaó
1/2 csomagsütőpor
Puding:
400 mltej
1 csomagvanília ízű pudingpor
3 ev. kanálcukor
Tejszínhabos krém:
150 mlhabtejszín
200 mltejföl
1 csomagvaníliacukor
- A tojássárgát a cukorral habosra verjük, beledolgozzuk az olajat, a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül a habbá vert tojásfehérjét.
- A tészta felét sütőpapírral kibélelt, 32x23 cm-es tepsibe öntjük, a másik felébe belekeverjük a kakaót. A kakaós tésztát kanállal rácsorgatjuk a világos tésztára.
- Elkészítjük a pudingot, majd még forrón kanállal tetszőleges mintázatban rákanalazzuk a tésztára.
- Egy villa segítségével elkeverjük a három réteget, tetszőleges mintázatban. Így a világos, kakaós és pudingos réteg kicsit elkeveredik, a sütés után pedig mindig más-más formát kapunk.
- 200 fokon 30 percig sütjük.
- Amíg a tészta sül, a habtejszínt a cukorral felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd ezzel a krémmel kenjük meg a kihűlt sütemény tetejét.
Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS