TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Luxus szelet párizsi krémmel
Luxus szelet párizsi krémmel
Recept Luxus szelet párizsi krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.11.2021

Luxus szelet párizsi krémmel

Magas, tartalmas édesség. Igazi finomság!

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
100 g
porcukor
100 g
kristálycukor
160 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
2 ev. jókanál
kakaó
5 ev. kanál
víz

Töltelék:

500 ml
tej
2 csomag
vanília ízű pudingpor
100 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
Ízlés szerint
tojáslikőr
200 g
vaj

Párizsi krém:

250 ml
habtejszín
100 g
nugátos csoki

Szükségünk lesz még:

1 csomag
hosszúkás piskóta
3 dcl
erős kávé
100 g
főzőcsoki
50 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A párizsi krémet előző nap készítjük el. A tejszínt felmelegítjük, beletörjük a nugátos csokit. Addig keverjük, amíg fel nem oldódik. Másnapi hűtőszekrényben hűtjük.
  2. 5 tojásfehérjét 100 g cukorral habbá verünk. A tojássárgát 100 g cukorral és 5 evőkanál vízzel habosra verünk, belekeverjük a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, majd a habot is beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 15-20 percig sütjük. Kihűtjük, sütőpapírt eltávolítjuk, félbe vágjuk.
  3. 500 ml tejbe 100 g cukrot és vaníliacukrot teszünk, belekeverjük a pudingport, sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, beledolgozzuk a vajat és a likőrt.
  4. A hideg habtejszínt habbá verjük, a kávét megfőzzük, kihűtjük.
  5. Az egyik tésztalapot meglocsoljuk a hideg kávéval, rávisszük a fehér krém 2/3 részét. A piskótát a maradék kávéba mártjuk, rátesszük a világos krémre. Erre kerül a felvert, hideg párizsi krém, a másik tésztalap, majd a tetejét a világos krémmel bevonjuk. A főzőcsokit és 50 g vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk, ez kerül a tetejére. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután minden réteg megkötött, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása