Luxus szelet párizsi krémmel

Recept Luxus szelet párizsi krémmel

Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Magas, tartalmas édesség. Igazi finomság!

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

5 dbtojás
100 gporcukor
100 gkristálycukor
160 grétesliszt
1 csomagsütőpor
2 ev. jókanálkakaó
5 ev. kanálvíz

Töltelék:

500 mltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
100 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
Ízlés szerinttojáslikőr
200 gvaj

Párizsi krém:

250 mlhabtejszín
100 gnugátos csoki

Szükségünk lesz még:

1 csomaghosszúkás piskóta
3 dclerős kávé
100 gfőzőcsoki
50 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A párizsi krémet előző nap készítjük el. A tejszínt felmelegítjük, beletörjük a nugátos csokit. Addig keverjük, amíg fel nem oldódik. Másnapi hűtőszekrényben hűtjük.
  2. 5 tojásfehérjét 100 g cukorral habbá verünk. A tojássárgát 100 g cukorral és 5 evőkanál vízzel habosra verünk, belekeverjük a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, majd a habot is beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 15-20 percig sütjük. Kihűtjük, sütőpapírt eltávolítjuk, félbe vágjuk.
  3. 500 ml tejbe 100 g cukrot és vaníliacukrot teszünk, belekeverjük a pudingport, sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, beledolgozzuk a vajat és a likőrt.
  4. A hideg habtejszínt habbá verjük, a kávét megfőzzük, kihűtjük.
  5. Az egyik tésztalapot meglocsoljuk a hideg kávéval, rávisszük a fehér krém 2/3 részét. A piskótát a maradék kávéba mártjuk, rátesszük a világos krémre. Erre kerül a felvert, hideg párizsi krém, a másik tésztalap, majd a tetejét a világos krémmel bevonjuk. A főzőcsokit és 50 g vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk, ez kerül a tetejére. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután minden réteg megkötött, felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás