TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Luxus vaníliás képviselőfánk tejszínhabbal, csokival
Luxus vaníliás képviselőfánk tejszínhabbal, csokival
Recept Luxus vaníliás képviselőfánk tejszínhabbal, csokival
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.12.2020

Luxus vaníliás képviselőfánk tejszínhabbal, csokival

Ez a képviselőfák igazi kényeztetés. A lágy tészta, a vaníliapudingos krém, a tejszínhab már önmagában is mesés, de így együtt verhetetlen. A fánkok tetejét csokival díszítettem, de egy-kettő tetejére cukormáz került, és olyan is akadt, amit csak egyszerűen porcukorral szórtam meg. Szerző: Mineralka

65 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

300 ml
víz
250 g
finomliszt
csipet só
120 g
vaj
6 db
tojás

Krém:

1 l
tej
3 csomag
vaníliapuding
5 ev. kanál
porcukor
250 g
vaj
kevés rumu
250 ml
habtejszín

Szükségünk lesz még:

csokiöntet
cukormáz
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vizet, sót, vajat edénybe tesszük és kis lángon elkezdjük melegíteni. Amikor a vaj már feloldódott, hozzáadjuk a lisztet és addig kevergetjük, amíg a liszt már el nem válik az edény oldalától. Levesszük a lángról, majd amikor már kissé kihűét, egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  2. A tésztát süteményes zsákba töltjük, majd a megfelelő fejjel megformázzuk a fánkokat.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Miután megsült, a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját lenyitjuk és így hűtjük ki.
  4. A fánkokat félbe vágjuk.
  5. Elkészítjük a krémet: a pudingport a tejben csomómentesre keverjük, pudingot főzünk. A kihűlt pudingba belekeverjük a cukorral habosra vert vajat, amit persze rummal is ízesítettünk.
  6. A krémre kerül egy réteg tejszínhab (a habtejszínt habbá verjük).
  7. A tetejét olvasztott csokiba mártjuk, esetleg cukormázzal díszítjük, vagy porcukorral meghintjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása