Luxus vaníliás képviselőfánk tejszínhabbal, csokival

Recept Luxus vaníliás képviselőfánk tejszínhabbal, csokival
KÜLDÖTT KÉPEK

Ez a képviselőfák igazi kényeztetés. A lágy tészta, a vaníliapudingos krém, a tejszínhab már önmagában is mesés, de így együtt verhetetlen. A fánkok tetejét csokival díszítettem, de egy-kettő tetejére cukormáz került, és olyan is akadt, amit csak egyszerűen porcukorral szórtam meg. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

300 mlvíz
250 gfinomliszt
csipet só
120 gvaj
6 dbtojás

Krém:

1 ltej
3 csomagvaníliapuding
5 ev. kanálporcukor
250 g vaj
kevés rumu
250 mlhabtejszín

Szükségünk lesz még:

csokiöntet
cukormáz
porcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vizet, sót, vajat edénybe tesszük és kis lángon elkezdjük melegíteni. Amikor a vaj már feloldódott, hozzáadjuk a lisztet és addig kevergetjük, amíg a liszt már el nem válik az edény oldalától. Levesszük a lángról, majd amikor már kissé kihűét, egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  2. A tésztát süteményes zsákba töltjük, majd a megfelelő fejjel megformázzuk a fánkokat.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Miután megsült, a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját lenyitjuk és így hűtjük ki.
  4. A fánkokat félbe vágjuk.
  5. Elkészítjük a krémet: a pudingport a tejben csomómentesre keverjük, pudingot főzünk. A kihűlt pudingba belekeverjük a cukorral habosra vert vajat, amit persze rummal is ízesítettünk.
  6. A krémre kerül egy réteg tejszínhab (a habtejszínt habbá verjük).
  7. A tetejét olvasztott csokiba mártjuk, esetleg cukormázzal díszítjük, vagy porcukorral meghintjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás