„CSÓKIS SZÁJ” szelet
Nagyon megnyerő sütemény. Szeretjük, és ha vendégek érkeznek, akkor annak is nagy az esélye, hogy elkészítem. Ráadásul ízre is passzol a családnak. Szerző: Jaja79
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 26.9.2021
Kategória: Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
250 gvaj
3 ev. kanálkakaó
1/2 bögrekristálycukor
1,5 bögrerétesliszt
1 ev. kanálvaníliacukor
6 dbtojás
2 kv. kanálsütőpor
5 ev. kanálvíz
csipetsó
Pudingos krém:
600 mltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
1/5 bögrekristálycukor
1 ev. kanálvaníliacukor
150 gvaj
Csokiöntet:
100 gvaj
3/4 bögreporcukor
2 ev. kanáltej
2 kv. kanálkakaó
1 kv. kanálzselatinpor
4 ev. kanálforró víz
Szükségünk lesz:
200 gkör alakú piskóta
1/2 bögrelekvár
- A vajat edénybe tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, kristálycukrot, kakaót és vizet. 3 percig főzzük, majd levesszük a lángról.
- A kör alakú piskótákat lekvárral összetapasztjuk. Az összetapasztott piskótát 25x35 cm-es, sütőpapírral kibélelt sütőtál aljára tesszük.
- A hideg kakaós keverékkel felverjük a tojások sárgáját, az egész tojást, majd sima állagúra dolgozzuk. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is beleforgatjuk. A kapott tésztát rákanalazzuk a lekvárral tapasztott piskótára, 180 fokon 40-45 percig sütjük. Kihűtjük.
- Elkészítjük a krémet. Egy bögre tejben csomómentesre keverjük a pudingport. A maradék tejet edénybe tesszük, hozzáadjuk a vajat és a vaníliacukrot. Elkezdjük melegíteni, majd amikor már meleg és a vaj is feloldódott, hozzáadjuk a pudingporral elkevert tejet. Sűrű krémet főzünk, majd a forró krémet rákenjük a tésztára. Elegyengetjük, hűtőszekrénybe tesszük.
- A zselatint forró vízbe áztatjuk. A vajat kis edénybe tesszük a porcukorral, kakaóval és tejjel együtt, majd elkezdjük melegíteni – de nem forraljuk! Amikor a cukor feloldódik, levesszük a lángról, hozzáadjuk a zselatint és addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Kihűtjük, majd a pudingos krémre öntjük. Megvárjuk, míg megköt, utána tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Luxusní zákusek ,,ÚSTA,,.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS