TopReceptek.hu Desszertek, sütemények „CSÓKIS SZÁJ” szelet
„CSÓKIS SZÁJ” szelet
Recept „CSÓKIS SZÁJ” szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   26.9.2021

„CSÓKIS SZÁJ” szelet

Nagyon megnyerő sütemény. Szeretjük, és ha vendégek érkeznek, akkor annak is nagy az esélye, hogy elkészítem. Ráadásul ízre is passzol a családnak. Szerző: Jaja79

Alapanyagok

Tészta:

250 g
vaj
3 ev. kanál
kakaó
1/2 bögre
kristálycukor
1,5 bögre
rétesliszt
1 ev. kanál
vaníliacukor
6 db
tojás
2 kv. kanál
sütőpor
5 ev. kanál
víz
csipet

Pudingos krém:

600 ml
tej
2 csomag
vanília ízű pudingpor
1/5 bögre
kristálycukor
1 ev. kanál
vaníliacukor
150 g
vaj

Csokiöntet:

100 g
vaj
3/4 bögre
porcukor
2 ev. kanál
tej
2 kv. kanál
kakaó
1 kv. kanál
zselatinpor
4 ev. kanál
forró víz

Szükségünk lesz:

200 g
kör alakú piskóta
1/2 bögre
lekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat edénybe tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, kristálycukrot, kakaót és vizet. 3 percig főzzük, majd levesszük a lángról.
  2. A kör alakú piskótákat lekvárral összetapasztjuk. Az összetapasztott piskótát 25x35 cm-es, sütőpapírral kibélelt sütőtál aljára tesszük.
  3. A hideg kakaós keverékkel felverjük a tojások sárgáját, az egész tojást, majd sima állagúra dolgozzuk. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is beleforgatjuk. A kapott tésztát rákanalazzuk a lekvárral tapasztott piskótára, 180 fokon 40-45 percig sütjük. Kihűtjük.
  4. Elkészítjük a krémet. Egy bögre tejben csomómentesre keverjük a pudingport. A maradék tejet edénybe tesszük, hozzáadjuk a vajat és a vaníliacukrot. Elkezdjük melegíteni, majd amikor már meleg és a vaj is feloldódott, hozzáadjuk a pudingporral elkevert tejet. Sűrű krémet főzünk, majd a forró krémet rákenjük a tésztára. Elegyengetjük, hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A zselatint forró vízbe áztatjuk. A vajat kis edénybe tesszük a porcukorral, kakaóval és tejjel együtt, majd elkezdjük melegíteni – de nem forraljuk! Amikor a cukor feloldódik, levesszük a lángról, hozzáadjuk a zselatint és addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Kihűtjük, majd a pudingos krémre öntjük. Megvárjuk, míg megköt, utána tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása