Madártej sütemény – gyerekkorom kedvence
Gyönyörű emlékeket ébreszt bennem ez a finomság. Vajas krém, sűrített tej, csoki... Minden megvan benne, ami kell a tökéletes végeredményhez. Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 1.11.2021
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
100 gvaj
100 gkristálycukor
2 dbtojás
140 grétesliszt
1 csomagvaníliacukor
Krém:
20 gzselatin + víz (csomagolás szerint)
140 mlvíz
400 gkristálycukor
200 gvaj
100 gsűrített tej (édes)
2 dbtojásfehérje
1/2 kv. kanálcitromlé
1 csomagvaníliacukor
Öntet:
200 gcsokoládé
100 gvaj
- A vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tojást – mindegyik tojás után jó alaposan felverjük. Ezután kerül bele a liszt.
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rátesszük a tésztát, elegyengetjük, szép vékonyan.
- 200 fokon 10 percig sütjük. Kihűtjük, kifordítjuk a tepsiből, a sütőpapírt lehúzzuk.
- A vajat a sűrített tejjel habosra verjük. A zselatint vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg fel nem oldódik.
- A cukrot és vizet edénybe tesszük, szirupot főzünk.
- A tojásfehérjét a citromlével habbá verjük, majd beledolgozzuk a szirupot és a zselatint is. Elkeverjük, majd a sűrített tejes vaj is belekeverésre kerül.
- A tésztát félbe vágjuk, mindegyiket megkenjük a krémmel, majd egymásra tesszük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Fantastický koláček našeho dětství - Ptačí mléko.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS