Madártej sütemény – gyerekkorom kedvence

Recept Madártej sütemény – gyerekkorom kedvence

Hozzáadta: TopPetra, 1.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Gyönyörű emlékeket ébreszt bennem ez a finomság. Vajas krém, sűrített tej, csoki... Minden megvan benne, ami kell a tökéletes végeredményhez. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

100 gvaj
100 gkristálycukor
2 dbtojás
140 grétesliszt
1 csomagvaníliacukor

Krém:

20 gzselatin + víz (csomagolás szerint)
140 mlvíz
400 gkristálycukor
200 gvaj
100 gsűrített tej (édes)
2 dbtojásfehérje
1/2 kv. kanálcitromlé
1 csomagvaníliacukor

Öntet:

200 gcsokoládé
100 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tojást – mindegyik tojás után jó alaposan felverjük. Ezután kerül bele a liszt.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rátesszük a tésztát, elegyengetjük, szép vékonyan.
  3. 200 fokon 10 percig sütjük. Kihűtjük, kifordítjuk a tepsiből, a sütőpapírt lehúzzuk.
  4. A vajat a sűrített tejjel habosra verjük. A zselatint vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg fel nem oldódik.
  5. A cukrot és vizet edénybe tesszük, szirupot főzünk.
  6. A tojásfehérjét a citromlével habbá verjük, majd beledolgozzuk a szirupot és a zselatint is. Elkeverjük, majd a sűrített tejes vaj is belekeverésre kerül.
  7. A tésztát félbe vágjuk, mindegyiket megkenjük a krémmel, majd egymásra tesszük.
  8. A tetejét vajjal együtt felolvasztott csokival locsoljuk meg. A csokit elegyengetjük, díszítjük, hűtőszekrénybe tesszük. Miután lehűlt, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás