TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Madártej sütemény – gyerekkorom kedvence
Madártej sütemény – gyerekkorom kedvence
Recept Madártej sütemény – gyerekkorom kedvence
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.11.2021

Madártej sütemény – gyerekkorom kedvence

Gyönyörű emlékeket ébreszt bennem ez a finomság. Vajas krém, sűrített tej, csoki... Minden megvan benne, ami kell a tökéletes végeredményhez. Szerző: Petra

35 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

100 g
vaj
100 g
kristálycukor
2 db
tojás
140 g
rétesliszt
1 csomag
vaníliacukor

Krém:

20 g
zselatin + víz (csomagolás szerint)
140 ml
víz
400 g
kristálycukor
200 g
vaj
100 g
sűrített tej (édes)
2 db
tojásfehérje
1/2 kv. kanál
citromlé
1 csomag
vaníliacukor

Öntet:

200 g
csokoládé
100 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tojást – mindegyik tojás után jó alaposan felverjük. Ezután kerül bele a liszt.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rátesszük a tésztát, elegyengetjük, szép vékonyan.
  3. 200 fokon 10 percig sütjük. Kihűtjük, kifordítjuk a tepsiből, a sütőpapírt lehúzzuk.
  4. A vajat a sűrített tejjel habosra verjük. A zselatint vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg fel nem oldódik.
  5. A cukrot és vizet edénybe tesszük, szirupot főzünk.
  6. A tojásfehérjét a citromlével habbá verjük, majd beledolgozzuk a szirupot és a zselatint is. Elkeverjük, majd a sűrített tejes vaj is belekeverésre kerül.
  7. A tésztát félbe vágjuk, mindegyiket megkenjük a krémmel, majd egymásra tesszük.
  8. A tetejét vajjal együtt felolvasztott csokival locsoljuk meg. A csokit elegyengetjük, díszítjük, hűtőszekrénybe tesszük. Miután lehűlt, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása