Magvas-hagymás kenyér liszt nélkül

Ha egészségesebben szeretnénk táplálkozni, de a kenyérről nehezünkre esik lemondani, akkor a magvas-hagymás kenyér liszt nélkül egy remek választás. Én imádom, és egy próbát megér. Lisztet nem tartalmaz, viszont annál több magvat (lényegében ez helyettesíti a lisztet), az egészet pedig a tojás sárgájának és tojáshabnak a keveréke fogja össze. Én kicsit bűnöztem és reszelt sajtot is adtam hozzá. A kenyér másik pikantériája pirított hagyma, ami fantasztikus ízt kölcsönöz ennek az ételnek.

Hozzáadta:, 30.3.2017
Kategória: Egészséges receptek, Fitnesz receptek, Péksütemények
Recept Magvas-hagymás kenyér liszt nélkül

Hozzávalók

4 dbtojás
3 dbközepes vöröshagyma
kókuszolaj a hagymasütéshez
130 gmagvak/diót, napraforgót és lenmagot használtam
130 greszelni való sajt
só, római kömény

Elkészítés menete

  1. Az apróra vágott vöröshagymát a kókuszolajon megpirítjuk. A magvakat ledaráljuk. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.%1Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk.
  3. A tojások sárgájához hozzáadjuk a fűszereket, a sült hagymát, a sajtot és a magvakat. Alaposan elkeverjük.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  4. Végül ebbe keverjük bele a tojáshabot.
  5. A sütőformát kókuszolajjal kikenjük (akár finomra darált magvakkal is beszórhatjuk). A tésztát a formába tesszük és 180 fokon 30 percig sütjük.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  6. A kenyeret a sütőformában kihűtjük, majd kivesszük és felvágjuk.