Ha már elegünk van a főtt és sült burgonyából, akkor érdemes valami mást kipróbálni. Erre remek lehetőség a majonézes burgonyasaláta. Benne van minden, ami egy jó, kiadós és tartalmas körethez kell: burgonya, hagyma, sárgarépa, borsó, akár főtt tojás, majonéz, és ebben az esetben még szálakra tépett főtt csirkehús is. Jó minőségű majonézzel elkevertem, sóval és borssal ízesítettem.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben a megtisztított répával együtt puhára főzzük.
A főtt burgonyát és a répát leszűrjük, felkockázzuk. Nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott tojást és a kockára vágott vagy lereszelt uborkát, az apróra vágott vöröshagymát, a leszűrt borsót és az apróra vágott vagy szálakra tépett csirkehúst/sonkát.
Alaposan elkeverjük, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított metélőhagymát, ismét elkeverjük.
Ízlés szerinti mennyiségű majonézt adunk hozzá, én krémesen szeretem.