Majonézes krumpli

Recept Majonézes krumpli
KÜLDÖTT KÉPEK

Klasszikus finomság. Az alap természetesen a burgonya és majonéz. Mivel időszűkében vagyok mindig, bolti majonézt használok, de ezt akár saját magunk is elkészíthetjük. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

5 dbnagy burgonya
150 gmajonéz
125 mlnatúr joghurt
1 dbnagyobb hagyma
4 dbtojás
Só, bors, borsó, répa, csemegeuborka és leve ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát héjában puhára főzzük, kihűtjük. A tojást keményre főzzük.
  2. A burgonyát meghámozzuk, burgonyavágóval kockára vágjuk. A tojást ráreszeljük a burgonyára, sózzuk és borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk az aprítptt vöröshagymát, a főtt borsót (vagy konzerv borsót, a levét leöntjük), a puhára főtt sárgarépát kockára vágva. A csemegeuborkát lereszeljük, hozzáadjuk.
  4. A majonézt, joghurtot, csemegeuborka levét elkeverjük, ráöntjük a burgonyára. Elkeverjük, szükség szerint még fűszerezzük, ízlés szerint mustárral is ízesíthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás