Mákos-almás szelet

Recept Mákos-almás szelet

Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2021

Kategória: Alma, Gyümölcs szerint, Bukta, Édes főételek

KÜLDÖTT KÉPEK

A mák nagyon sok gyümölccsel jól működik. A meggy mellett a másik nagy kedvencem az alma. Szerző: Blazena Sadovska

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2021

Kategória: Alma, Gyümölcs szerint, Bukta, Édes főételek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

18 adaghoz:

4 dbtojás
140 gmargarin
180 gporcukor
2 csomagvaníliacukor
3 kv. kanálsütőpor
100 mltej
200 grétesliszt
80 gdarált mák
500 galma

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát, puha margarint és porcukrot alaposan eldolgozzuk. Belekerül a vaníliacukor, majd pedig a sütőporral elkevert liszt és a tej is. Mindig egy kevés lisztet, egy kevés tejet kevertem bele, majd ismét, egészen addig, amíg minden el nem keveredett.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezt is beleforgatjuk a tésztába.
  3. A tésztát két részre osztjuk, az egyik felébe beledolgozzuk a darált mákot.
  4. Az almát megmossuk, meghámozzuk, kockára vágjuk.
  5. Előkészítjük a 27x37 cm-es tepsit, kivajazzuk, liszttel beszórjuk. Rátesszük a mákos tésztát. Erre szórjuk rá a kockára vágott almát, majd lefedjük a másik adag tésztával. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  6. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk, kockára vágjuk, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás