TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Mákos-almás tekercs kelt tésztából.
Mákos-almás tekercs kelt tésztából.
Recept Mákos-almás tekercs kelt tésztából.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.12.2023

Mákos-almás tekercs kelt tésztából.

Nem bejgli, de ettől függetlenül a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. Kelt tésztából készül, a töltelék pedig alma és mák.

30 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
2 evőkanál
kristálycukor
1/2 kocka
élesztő
2 db
tojássárga
200 ml
tej
100 ml
olaj
1/2 kávéskanál
kenéshez
tojás

Makos töltelék:

200 g
darált mák
125 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
150 ml
tej

Almás töltelék:

500 g
alma
ízlés szerint
kristálycukor
ízlés szerint
fahéj
2-3 evőkanál
vanília ízű pudingpor
2-3 evőkanál
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy kanál cukrot. Elkeverjük, felfuttatjuk, majd eldolgozzuk az olajjal, sóval, tojássárgával. Tésztává gyúrjuk, letakarjuk, egy órát kelesztjük.
  2. Amíg a tészta kel, nekilátunk a tölteléknek. A tejet felforraljuk, a cukorral és vaníliacukorral elkeverjük, majd a mákot is beletesszük. Kihűtjük.
  3. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, edénybe tesszük, kevés vízzel felöntjük, cukorral és fahéjas cukorral ízesítjük. Puhára főzzük, majd belekeverjük a pudingport és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Kihűtjük.
  4. A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk.
  5. Az egyiket megkenjük a mákos töltelékkel, felcsavarjuk. A másik tésztalapot az almás töltelékkel kenjük meg, ezt is felcsavarjuk.
  6. A két tekercset sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük..
  7. Fél órát pihentetjük, kibökdössük, felvert tojássárgával megkenjük, majd 180 fokos sütőben 45 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása