Mákos-almás torta percek alatt

Recept Mákos-almás torta percek alatt
KÜLDÖTT KÉPEK

Legutóbb a mákos-almás torta tésztáját kevesebb, mint 10 perc alatt sikerült összeállítanom. A legtöbb időt az vette el, hogy megtisztítsam, meghámozzam és lereszeljem az almát. A mákot már eleve darálva vettem, a tojást a cukorral csak épp hogy elkevertem, majd minden hozzávalót tészta állagúra dolgoztam. A sütési idő sem vesz el túl sok időt, 30 perc elég is ahhoz, hogy a sütemény elkészüljön. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 dbtojás
1 kv. kanálszódabikarbóna
100 gkristálycukor
100 gbúzafinomliszt
100 gdarált mák
100 mlolaj
250 mltejföl
2 dbnagyobb alma

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A szódabikarbónát, lisztet, darált mákot elkeverjük.
  2. A tojást a cukorral elkeverjük – nem kell habosra, elég csak simán gyorsan villával vagy süteményes lapáttal. Hozzáadjuk a lereszelt almát (amiből a felesleges nedvességet előtte kinyomkodtuk). Hozzáadjuk az olajat és a tejfölt, beleszórjuk a száraz hozzávalókat és eldolgozzuk.
  3. Sütőpapírral kibélelt kör alakú sütőformába töltjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  4. 24 cm átmérőjű formát használtam.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás