Mákos-almás torta percek alatt

Legutóbb a mákos-almás torta tésztáját kevesebb, mint 10 perc alatt sikerült összeállítanom. A legtöbb időt az vette el, hogy megtisztítsam, meghámozzam és lereszeljem az almát. A mákot már eleve darálva vettem, a tojást a cukorral csak épp hogy elkevertem, majd minden hozzávalót tészta állagúra dolgoztam. A sütési idő sem vesz el túl sok időt, 30 perc elég is ahhoz, hogy a sütemény elkészüljön. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 14.6.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Mákos-almás torta percek alatt

Hozzávalók

1 dbtojás
1 kv. kanálszódabikarbóna
100 gkristálycukor
100 gbúzafinomliszt
100 gdarált mák
100 mlolaj
250 mltejföl
2 dbnagyobb alma

Elkészítés menete

  1. A szódabikarbónát, lisztet, darált mákot elkeverjük.
  2. A tojást a cukorral elkeverjük – nem kell habosra, elég csak simán gyorsan villával vagy süteményes lapáttal. Hozzáadjuk a lereszelt almát (amiből a felesleges nedvességet előtte kinyomkodtuk). Hozzáadjuk az olajat és a tejfölt, beleszórjuk a száraz hozzávalókat és eldolgozzuk.
  3. Sütőpapírral kibélelt kör alakú sütőformába töltjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  4. 24 cm átmérőjű formát használtam.