Mákos-diós szelet liszt nélkül

Recept Mákos-diós szelet liszt nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 28.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

A sütiben nincs liszt, viszont annál több dió és mák. Szerző: Adkas

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 28.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta:

150 gdarált mák
150 gdarált dió
2 kv. kanálsütőpor
9 dbtojás
csipet
190 gvaj
200 gporcukor
70 mlszörp, sűrű, édes, gyümölcsös
Ízlés szerint rum
Lekvár kenéshez

Csokiöntet:

100 gfőzőcsoki
100 gmargarin

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A darált mákot, darál mogyorót a sütőporral elkeverjük. A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, egyenként ezt is beledolgozzuk. Hozzáadjuk a szirupot és a rumot, majd a mogyorós-diós keverékkel együtt tésztává keverjük. Utolsó lépésben a tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, beleforgatjuk. A kapott tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük (30x40 cm).
  2. 180 fokon 20 percig sütjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta megsült-e.
  3. A tésztát kihűtjük, lekvárral megkenjük, csokiöntettel meglocsoljuk.
  4. A csokiöntethez a csokit és margarint gőzfürdő felett felolvasztjuk. Megvárjuk, míg az öntet a süti tetején megköt.

 

* Tipp: ha teljesen liszt nélkül szeretnénk készíteni, akkor a tepsit sütőpapírral béleljük ki. Így a vaj és liszt elhagyható.

 

Zdroj: Adkas-tastyfood

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás