Mákos-diós zserbó szelet
Ahogy nagymamám, én is nagy adag szeretettel készítettem a családnak a mákos-diós zserbó szeletet. Most, hogy kicsit több időm van magamra és a családra, igyekszem minél finomabb és a hétköznapok során kevésbé megszokott süteményeket készíteni. Ez a zserbó is példa erre, de lehet, hogy megtartom ezt a szokást és igyekszem a szeretteimet minden héten meglepni valami különlegessel. Szerző: Petra H.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 9.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
500 gbúzafinomliszt
200 gvaj
100 gporcukor
1/2 dbcitrom héja
1/2 kv. kanálsó
1 dbtojás
100 mltej
20 gfriss élesztő
Töltelék:
200 gdarált dió
100 gőrölt mák
150 gkristálycukor
baracklekvár
áfonyalekvár
- A 25 x 35 cm-es tepsit vajjal kikenjük.
- A tészta hozzávalót tálba tesszük és tésztává dolgozzuk. A tésztából golyót formázunk, amit fóliába csomagolunk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Fél óra elteltével a tésztát kicsomagoljuk és 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik tésztaadagot tepsi méretűre nyújtjuk.
- Az első tésztalapot a tepsibe tesszük, megkenjük a baracklekvárral, megszórjuk a dióval, a cukor felével.
- Erre kerül rá a másik tésztalap, amit áfonyalekvárral kenünk meg, az áfonyalekvárt pedig megszórjuk a mákkal.
- Ezután jön a harmadik tésztalap, baracklekvár és dió, majd a negyedik tésztalap.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Makovo oříškové žerbó řezy.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Makovo orieškové žerbó rezy.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Makowo-orzechowe ciasto.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS