TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Mákos-diós zserbó szelet
Mákos-diós zserbó szelet
Recept Mákos-diós zserbó szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   9.4.2020

Mákos-diós zserbó szelet

Ahogy nagymamám, én is nagy adag szeretettel készítettem a családnak a mákos-diós zserbó szeletet. Most, hogy kicsit több időm van magamra és a családra, igyekszem minél finomabb és a hétköznapok során kevésbé megszokott süteményeket készíteni. Ez a zserbó is példa erre, de lehet, hogy megtartom ezt a szokást és igyekszem a szeretteimet minden héten meglepni valami különlegessel. Szerző: Petra H.

40 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
200 g
vaj
100 g
porcukor
1/2 db
citrom héja
1/2 kv. kanál
1 db
tojás
100 ml
tej
20 g
friss élesztő

Töltelék:

200 g
darált dió
100 g
őrölt mák
150 g
kristálycukor
baracklekvár
áfonyalekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A 25 x 35 cm-es tepsit vajjal kikenjük.
  2. A tészta hozzávalót tálba tesszük és tésztává dolgozzuk. A tésztából golyót formázunk, amit fóliába csomagolunk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Fél óra elteltével a tésztát kicsomagoljuk és 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik tésztaadagot tepsi méretűre nyújtjuk.
  4. Az első tésztalapot a tepsibe tesszük, megkenjük a baracklekvárral, megszórjuk a dióval, a cukor felével.
  5. Erre kerül rá a másik tésztalap, amit áfonyalekvárral kenünk meg, az áfonyalekvárt pedig megszórjuk a mákkal.
  6. Ezután jön a harmadik tésztalap, baracklekvár és dió, majd a negyedik tésztalap.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük, tetejét pedig porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása