Mákos és diós bejgli

Hozzáadta: Viki78, 24.10.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Mákos és diós kalács, bejgli
Az igazi, ellenállhatatlan és hihetetlenül finom mákos és diós bejgli. Nincs karácsony és karácsonyi hangulat nélküle, az ünnepi készülődés elengedhetetlen kelléke. Imádom, ahogy az illata átjárja a konyhát, és ahogy a gyerekek két kézzel tömik a szájukba a még forró süteményt, és egy kis hideg tejjel öblítik le. Bár minden háztartás minden receptje kissé más, az alap mégis ugyanaz. Íme, a mákos és diós bejgli, ahogy én készítem, és ahogy mi szeretjük.
Hozzáadta: Viki78, 24.10.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Mákos és diós kalács, bejgli
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
Diós töltelék:
Mákos töltelék:
- A darált mákot és a darált diót egy külön-külön tálban elkeverjük a cukorral. Az így elkészített töltelékeket rátesszük a kinyújtott tésztára és elegyengetjük. Mindegyik töltelékre 5 evőkanál olajat öntünk. Mindegyik tésztát óvatosan feltekerünk és vigyázunk arra, hogy a tészta ne szakadjon el. A hengerek szélét megkenjük a felvert tojással és összetapasztjuk. A hengereket egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A bejgliket még 15 percig kelesztjük. A felvert tojáshoz hozzáadunk 1 evőkanál tejet és kevés cukrot, és ezzel kenjük meg a bejgliket.