Mákos és kakaós tekercs, ahogy mamám készíti

Recept Mákos és kakaós tekercs, ahogy mamám készíti

Hozzáadta: TopPetra, 18.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Rétesek

KÜLDÖTT KÉPEK

Anyukám és nagymamám szeretik a klasszikus finomságokat, ez pedig rám is átragadt. Örülök, ha valami klasszikus édesség kerül az asztalra, pl. ez a tökéletes mákos vagy kakaós tekercs. Szerző: Simona

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 18.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Rétesek

ALAPANYAGOK

300 grétesliszt
1 dbtojás
50 gkristálycukor
50 mllaj
csipet
1/2 kockaélesztő
2 dclmagas zsírtartalommal rendelkező tej
Szükség szerintvíz
Darált mák
Lekvár kenéshez
Kakaó
Olvasztott vaj
1 dbtojás kenéshez
1 csomagvaníliacukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tejet az egy kanál cukorral és élesztővel elkeverjük, felfuttatjuk. A lisztet, tojást, olajat, felfuttatott élesztőt, csipet sót és maradék cukrot tészta állagúra dolgozzuk. Szükség szerint vizet adunk hozzá. A tésztát lefedjük, egy órát kelesztjük.
  2. A tésztát két részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk.
  3. Az egyiket megkenjük a lekvárral, darált mákkal és porcukorral megszórjuk. Másik módszer, ha a mákot egyenlő mennyiségű forró vízzel leöntjük, cukorral is ízesítjük.
  4. A másik tésztalapot olvasztott vajjal megkenjük, kakaóval megszórjuk, ízlés szerint porcukrot vagy vaníliacukrot is szórhatunk rá.
  5. A töltelékkel megkent tésztalapokat felcsavarjuk, felvert tojással megkenjük.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Miután megsült, még forrón porcukorral vagy vaníliacukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás