TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Rétesek Mákos és kakaós tekercs, ahogy mamám készíti
Mákos és kakaós tekercs, ahogy mamám készíti
Recept Mákos és kakaós tekercs, ahogy mamám készíti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.7.2021

Mákos és kakaós tekercs, ahogy mamám készíti

Anyukám és nagymamám szeretik a klasszikus finomságokat, ez pedig rám is átragadt. Örülök, ha valami klasszikus édesség kerül az asztalra, pl. ez a tökéletes mákos vagy kakaós tekercs. Szerző: Simona

Alapanyagok
300 g
rétesliszt
1 db
tojás
50 g
kristálycukor
50 ml
laj
csipet
1/2 kocka
élesztő
2 dcl
magas zsírtartalommal rendelkező tej
Szükség szerint
víz
Darált mák
Lekvár kenéshez
Kakaó
Olvasztott vaj
1 db
tojás kenéshez
1 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tejet az egy kanál cukorral és élesztővel elkeverjük, felfuttatjuk. A lisztet, tojást, olajat, felfuttatott élesztőt, csipet sót és maradék cukrot tészta állagúra dolgozzuk. Szükség szerint vizet adunk hozzá. A tésztát lefedjük, egy órát kelesztjük.
  2. A tésztát két részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk.
  3. Az egyiket megkenjük a lekvárral, darált mákkal és porcukorral megszórjuk. Másik módszer, ha a mákot egyenlő mennyiségű forró vízzel leöntjük, cukorral is ízesítjük.
  4. A másik tésztalapot olvasztott vajjal megkenjük, kakaóval megszórjuk, ízlés szerint porcukrot vagy vaníliacukrot is szórhatunk rá.
  5. A töltelékkel megkent tésztalapokat felcsavarjuk, felvert tojással megkenjük.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Miután megsült, még forrón porcukorral vagy vaníliacukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása