Mákos guba meggyhabbal Zsanette módra

Hozzáadta: Zsanette Kovács, 23.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Édesek, Lekvárok, befőttek
KÜLDÖTT KÉPEK
Nagyon finom, könnyű, krémes desszert, ami garantáltan mindenki kedvence lesz, ha megkóstolja. Csak egy pohár, pár finom hozzávaló, és el is készült! Tökéletes vendégváró édesség, és szép éke lehet az ünnepi étkezéseknek. Szerző: Zsanett Kovács
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Zsanette Kovács, 23.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Édesek, Lekvárok, befőttek
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
Hozzávalók:
7 dbpohár
4 dbtejes kifli
3 dllangyos cukros tej
1 csomagvanília ízű pudingpor
2 csomagvaníliacukor
5 dkgdarált mák
3-4 evőkanálkristálycukor (vagy ennek megfelelő édesítő)
fél maroknyi mazsola
20 dkgmagozott meggy befőtt és leve
2 dltejszínhab felverve
1/2 csomaghabfixálóval színesítve meggylével
3-4 evőkanál Natúr joghurt
ehető díszek
- A kifliket felkockázzuk. Minél kisebb, annál jobb.
- A kiflikockákat edénybe tesszük, felöntjük a cukros langyos tejjel, hozzáadjuk a darált mákot.
- A poharakat előkészítjük, aljára teszünk egy réteg kiflit.
- A pudingport a 7 dl tejben csomómentesre keverjük, vaníliacukorral és kristálycukorral ízesítjük, majd sűrű pudingot főzünk.
- Amikor a vaníliapuding kicsit kihűlt, hozzákeverjük a natúr joghurtot és egy réteget rákanalazunk a kiflikre.
- Erre kerül a lecsepegtetett meggy, egy kevés meggylé, a mazsola.
- Ha a poharunk nagyobb, akkor újra kezdhetjük a rétegezést, egészen addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
- A habtejszínt a habfixálóval tejszínhabbá verjük, a lilás színvilágot a meggybefőtt levével érjük el. Egy-két evőkanál meggylevet keverünk bele. Ez kerül a tetejére.
- Ízlés szerint meggy, ehető csokidísz kerül a színes tejszínhabra.
Forrás: Zsanett Kovács blogja
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS