TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Mákos kelt briós
Mákos kelt briós
Recept Mákos kelt briós
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A mákos kelt briós délutáni desszertnek és reggelinek is tökéletes. Mindenképp tejjel ajánlott fogyasztani. Nem túl bonyolult a recpet és nagyon finom is.

TopPetra TopPetra    ·   4.9.2016

Mákos kelt briós

A mákos kelt briós délutáni desszertnek és reggelinek is tökéletes. Mindenképp tejjel ajánlott fogyasztani. Nem túl bonyolult a recpet és nagyon finom is.

120 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

450 g
búzafinomliszt
20 g
élesztő
1,5 dl
tej
1 dl
joghurt
2 ev.
kanál cukor
50 g
vaj
1 db
tojás
1 citrom héja

Töltelék:

150 g
mák
1 kv.
kanál citromhéj
5 ev.
kanál cukor
1 kv.
kanál fahéj
tej szükség szerint, hogy a töltelék megfelelő állagú legyen
Recept elkészítése
Nyomtatás
120 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. Én a tésztát pékségben kelesztettem meg. Ha erre nincs lehetőség, akkor a tésztát gyúrjuk. Ehhez először el kell készíteni a kovászt: a meleg tejhez hozzákeverjük a cukrot, élesztőt és egy evőkanálnyi lisztet, majd felfuttatjuk. A kovászt összekeverjük a többi hozzávalóval, és addig gyúrjuk, amíg csomómentes tésztát nem kapunk. A kész tésztát liszttel beszórjuk, konyharuhával letakarjuk és megkelesztjük.
  2. Kelesztés után a tésztát 12 db. azonos részre osztjuk.
  3. Minden egyes részből ovális alakú tésztát nyújtunk, rárajuk a tölteléket, felgöngyöljük, két végét pedig úgy vágjuk be, ahogy az a képen is látszik.
  4. A mákos hengert patkó alakúra csavarjuk, két végét pedig összetapasztjuk.
  5. A patkókat tojással megkenjük, és egy tepsin további 15 percig hagyjuk pihenni.
  6. A briósokat 200 °C-on aranyszínűre sütjük.
  7. A mákos töltelékhez a mákot egy lábasba tesszük, megízesítjük, felöntjük tejjel és addig főzzük, míg a massza elég sűrű nem lesz.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása