Mákos kelt briós
A mákos kelt briós délutáni desszertnek és reggelinek is tökéletes. Mindenképp tejjel ajánlott fogyasztani. Nem túl bonyolult a recpet és nagyon finom is.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 4.9.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Reggeli, Főétkezések
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tésztához:
450 gbúzafinomliszt
20 gélesztő
1,5 dltej
1 dljoghurt
2 ev.kanál cukor
50 gvaj
1 dbtojás
1 citrom héja
só
Töltelék:
150 gmák
1 kv.kanál citromhéj
5 ev.kanál cukor
1 kv.kanál fahéj
tej szükség szerint, hogy a töltelék megfelelő állagú legyen
- Én a tésztát pékségben kelesztettem meg. Ha erre nincs lehetőség, akkor a tésztát gyúrjuk. Ehhez először el kell készíteni a kovászt: a meleg tejhez hozzákeverjük a cukrot, élesztőt és egy evőkanálnyi lisztet, majd felfuttatjuk. A kovászt összekeverjük a többi hozzávalóval, és addig gyúrjuk, amíg csomómentes tésztát nem kapunk. A kész tésztát liszttel beszórjuk, konyharuhával letakarjuk és megkelesztjük.
- A mákos töltelékhez a mákot egy lábasba tesszük, megízesítjük, felöntjük tejjel és addig főzzük, míg a massza elég sűrű nem lesz.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kynuté makové pletýnky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kysnuté makové pletenky.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS