Mákos kocka – egy pici varázslat a konyhában

Recept Mákos kocka – egy pici varázslat a konyhában

Hozzáadta: TopPetra, 5.6.2019

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

A mákos szelet egy igazi csoda! Csupán a nagyon jól elkevert és eldolgozott tészta kell hozzá, a végeredmény pedig magáért beszél! Ha betartjuk az utasítást (tényleg alaposan elkevert tészta, megvárjuk, míg a tepsiben teljesen kihűl), akkor bizony megkapjuk ezeket a csodás rétegeket – olyan, mintha krém kerülne a közepére. Talán az egyetlen „hibája”, hogy kevesebb cukorral készítettem – nekem kellően édes volt, de a család többet is elviselt volna. Szerző: Danula

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 5.6.2019

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

5 dbtojás
125 gporcukor
125 golvasztott, langyos vaj
100 grétesliszt
100 gdarált mák
500 mltej
csipet só

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral sűrű habbá verjük (kézi robotgépet használtam). Ezután folyamatos keverés mellett beleöntjük a felolvasztott, langyos vajat. Miután a vaj belekerült, még legalább 5 percig keverjük a robotgéppel. Ezután nem marad más játra, mint beledolgozni a tejet, a mákkal elkevert lisztel, végül a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tészta sima, de eléggé folyós, ettől nem kell megijedni. Mély, 27x21 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Én a tepsi oldalát is kikentem vajjal, de ez a lépés elhagyható. A tésztát 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 60 percig sütjük.
  3. Tálalás előtt jól kihűtjük, tálcára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, majd egy másik tálcára fordítjuk. Felszeleteljük, tálaljuk.
  4. Megjegyzés: a süteménybe nem került túl sok cukor, így mindenki annyit ad hozzá, amennyit szeretne.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás