Mákos kocka meggyes krémmel

Recept Mákos kocka meggyes krémmel

Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Meggy, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

A mák és meggy csodálatosan kiegészíti egymást. Ezért is szeretem ezt az édességet. Sok hozzávaló, több idő, de megéri a fáradozást. Szerző: Jaja79

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Meggy, Gyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 gdarált mák
1 bögrerétesliszt
200 gporcukor
1 kv. kanálsütőpor
250 mltej
2 ev. kanálolaj
1 dbtojás
450 gmeggybefőtt

Szükségünk lesz még:

1 csomagvanília ízű pudingpor
3 ev. kanálkristálycukor
400 mlmeggydzsúsz
2 ev. kanálvaj a tál kikenéséhez
2 ev. kanálbúzafinomliszt a tál beszórásához
3 ev. kanálporcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A meggyet leszűrjük, a levét felfogjuk.
  2. A mákot, lisztet, porcukrot tálba tesszük. Hozzáadjuk a sütőport is, elkeverjük.
  3. Az olajat, tejet, tojást elkeverjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Sima állagú tésztává dolgozzuk.
  4. A meggyet a 20x30 cm-es, kivajazott és liszttel beszórt sütőtál aljára szórjuk, erre kerül rá a tészta. 180 fokon 25-30 perig sütjük.
  5. A vanília ízű pudingport, 3 evőkanál cukrot 100 ml meggylében csomómentesre keverjük. A maradék meggylevet feltesszük főni, majd hozzáadjuk a cukros-pudingos alapot. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük.
  6. A kihűlt tésztát kifordítjuk a tepsiből, félbe vágjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, majd a másik lappal lefedjük. Porcukorral megszórjuk. 
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás