Mákos-lekváros kifli tejfölös tésztából

Recept Mákos-lekváros kifli tejfölös tésztából

Hozzáadta: TopPetra, 4.11.2020

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Ennek az édességnek a címe mindent elárul. Elkészítjük tejfölös tésztát, kinyújtjuk, csíkokra vágjuk. Erre kerül rá a mákos töltelék, ami a darált mákon kívül még lekvárt és cukrot tartalmaz. Ha rávittük az édes tölteléket a tésztára, felcsavarjuk, felvágjuk, majd készre sütjük. A végén már csak porcukorral kell meghinteni, és fogyasztható. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 4.11.2020

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 gbúzafinomliszt
200 gvaj
1 dbtojás
150 gtejföl
Csipet só
1 csomagsütőpor
Tojás kenéshez

Töltelék:

darált mák
lekvár
porcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tészta állagúra gyúrjuk. Cipót formázunk, amit egy órára hűtőszekrénybe teszünk.
  2. Vékonyra nyújtjuk, majd kb. 10 cm vastag csíkokra vágjuk.
  3. A töltelékhez a hozzávalókat egész egyszerűen elkeverjük, olyan arányban, amilyenben szeretnénk. Süteményes zsákba töltjük, majd a képen látható módon felvisszük a tésztára, egy csíkban, hosszában.
  4. A tésztát felcsavarjuk, az egyik alsó sarokból haladunk srégen felfelé – ezzel kb. egy „kígyót” kapunk. A kígyót egyenlő hosszúságú darabokra vágjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  5. Felvert tojással megkenjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Sütés közben figyeljük, ha már nagyon kezd barnulni, akkor kivesszük a sütőből.
  6. Miután megsült, porcukorral meghintjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás