TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Mákos-lekváros kifli tejfölös tésztából
Mákos-lekváros kifli tejfölös tésztából
Recept Mákos-lekváros kifli tejfölös tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.11.2020

Mákos-lekváros kifli tejfölös tésztából

Ennek az édességnek a címe mindent elárul. Elkészítjük tejfölös tésztát, kinyújtjuk, csíkokra vágjuk. Erre kerül rá a mákos töltelék, ami a darált mákon kívül még lekvárt és cukrot tartalmaz. Ha rávittük az édes tölteléket a tésztára, felcsavarjuk, felvágjuk, majd készre sütjük. A végén már csak porcukorral kell meghinteni, és fogyasztható. Szerző: Mineralka

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

400 g
búzafinomliszt
200 g
vaj
1 db
tojás
150 g
tejföl
Csipet só
1 csomag
sütőpor
Tojás kenéshez

Töltelék:

darált mák
lekvár
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit tészta állagúra gyúrjuk. Cipót formázunk, amit egy órára hűtőszekrénybe teszünk.
  2. Vékonyra nyújtjuk, majd kb. 10 cm vastag csíkokra vágjuk.
  3. A töltelékhez a hozzávalókat egész egyszerűen elkeverjük, olyan arányban, amilyenben szeretnénk. Süteményes zsákba töltjük, majd a képen látható módon felvisszük a tésztára, egy csíkban, hosszában.
  4. A tésztát felcsavarjuk, az egyik alsó sarokból haladunk srégen felfelé – ezzel kb. egy „kígyót” kapunk. A kígyót egyenlő hosszúságú darabokra vágjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  5. Felvert tojással megkenjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Sütés közben figyeljük, ha már nagyon kezd barnulni, akkor kivesszük a sütőből.
  6. Miután megsült, porcukorral meghintjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása