Mákos linzer

Recept Mákos linzer
KÜLDÖTT KÉPEK

Ez a mákos linzer bizony a mákimádokat leveszi a lábáról! A tészta tökéletes, és ezzel szerintem az egész családnak tudunk kedveskedni. Két korongot finom házi lekvárral tapasztottam össze, és a tésztából pedig olyan alakzatokat szaggatunk ki, amilyeneket csak szeretnénk. A linzer a sütést és összetapasztást követően kb. 1-2 nap alatt puhul meg, utána bátran fogyasztható. Szerző: Janana

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

300 gfinomliszt
100 gporcukor
70 gdarált mák
70 gburgonyakeményítő
200 gvaj
1 dbtojássárga
csipet só
lekvár kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lekvár kivételével a hozzávalókat kézzel jó alaposan eldolgozzuk. Én a vajat is hidegen adtam hozzá. Kicsit tovább tartott, de sikerült. A tészta összeállt, de azért kellett vele dolgozni.
  2. A tésztát lisztes felületre visszük, golyót formázunk, majd hűtőszekrénybe tesszük, 1-2 órára.
  3. A kihűlt tésztát lisztes felületen vékonyra (3-4 mm) nyújtjuk, majd megformázzuk a korongokat. A kiszaggatott korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. Ha több formával és alakkal dolgozunk, akkor az egyformákat egy tepsire tegyük, mert így egyenletesen megsül. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 8-10 percig sütjük. Érdemes a sütés közben figyelni, nehogy túlsüljön!
  5. Kihűtjük, majd a korongok felét lekvárral megkenjük.
  6. Két formát összetapasztunk, másnapig hűvös helyen pihentetjük. A sütemény 1-2 nap alatt megpuhul.

Szerző: Recepty z mojej kuchyne

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás