TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Linzer Mákos linzer
Mákos linzer
Recept Mákos linzer
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ez a mákos linzer bizony a mákimádokat leveszi a lábáról! A tészta tökéletes, és ezzel szerintem az egész családnak tudunk kedveskedni. Két korongot finom házi lekvárral tapasztottam össze, és a tésztából pedig olyan alakzatokat szaggatunk ki, amilyeneket csak szeretnénk. A linzer a sütést és összetapasztást követően kb. 1-2 nap alatt puhul meg, utána bátran fogyasztható. Szerző: Janana

TopPetra TopPetra    ·   16.12.2019

Mákos linzer

Ez a mákos linzer bizony a mákimádokat leveszi a lábáról! A tészta tökéletes, és ezzel szerintem az egész családnak tudunk kedveskedni. Két korongot finom házi lekvárral tapasztottam össze, és a tésztából pedig olyan alakzatokat szaggatunk ki, amilyeneket csak szeretnénk. A linzer a sütést és összetapasztást követően kb. 1-2 nap alatt puhul meg, utána bátran fogyasztható. Szerző: Janana

40 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
finomliszt
100 g
porcukor
70 g
darált mák
70 g
burgonyakeményítő
200 g
vaj
1 db
tojássárga
csipet só
lekvár kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. A lekvár kivételével a hozzávalókat kézzel jó alaposan eldolgozzuk. Én a vajat is hidegen adtam hozzá. Kicsit tovább tartott, de sikerült. A tészta összeállt, de azért kellett vele dolgozni.
  2. A tésztát lisztes felületre visszük, golyót formázunk, majd hűtőszekrénybe tesszük, 1-2 órára.
  3. A kihűlt tésztát lisztes felületen vékonyra (3-4 mm) nyújtjuk, majd megformázzuk a korongokat. A kiszaggatott korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. Ha több formával és alakkal dolgozunk, akkor az egyformákat egy tepsire tegyük, mert így egyenletesen megsül. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 8-10 percig sütjük. Érdemes a sütés közben figyelni, nehogy túlsüljön!
  5. Kihűtjük, majd a korongok felét lekvárral megkenjük.
  6. Két formát összetapasztunk, másnapig hűvös helyen pihentetjük. A sütemény 1-2 nap alatt megpuhul.

Szerző: Recepty z mojej kuchyne

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása