A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. A vajat a porcukorral és vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadjuk a fahéjat és a csipet sót. Beledolgozzuk a tojássárgát, mogyorót, sütőport, mákot, végül beleforgatjuk a habot. Kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, 160 fokon 30-40 percig sütjük. Kihűtjük.
A zselatinlapot a csomagoláson szereplő útmutató szerint beáztatjuk. A túrót a kristály- és vaníliacukorral krémesre keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és a zselatinlapot is. A habtejszínt habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrós alapba. Rákenjük a tésztára, elegyengetjük.
A zselatinlapokat előkészítjük. A málnát edénybe tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a csipet sót. Felmelegítjük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint. Ráöntjük a túrós réteg tetejére. Miután megkötött minden réteg, a tetejét kedvünkre díszítjük. Jó étvágyat!