Mákos-málnás álom

Recept Mákos-málnás álom

Hozzáadta: TopPetra, 7.12.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Eper, Gyümölcs szerint, Málna

KÜLDÖTT KÉPEK

Tökéletes finomság! A más és málna nagyon jól működik együtt. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 7.12.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Eper, Gyümölcs szerint, Málna

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

100 gvaj
30 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 kv. kanálőrölt fahéj
4 dbtojás
90 gkristálycukor
150 gdarált mák
70 gdarált mogyoró vagy dió
1 kv. kanálsütőpor
csipet

Túrós réteg:

250 gtúró
100 gkristálycukor
1 ev. kanálvaníliacukor
1/2 dbcitrom leve
5 dbzselatinlap
500 mlhabtejszín

Málnás réteg:

300 gmálna
50 gporcukor
3 dbzselatinlap

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. A vajat a porcukorral és vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadjuk a fahéjat és a csipet sót. Beledolgozzuk a tojássárgát, mogyorót, sütőport, mákot, végül beleforgatjuk a habot. Kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, 160 fokon 30-40 percig sütjük. Kihűtjük.
  2. A zselatinlapot a csomagoláson szereplő útmutató szerint beáztatjuk. A túrót a kristály- és vaníliacukorral krémesre keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és a zselatinlapot is. A habtejszínt habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrós alapba. Rákenjük a tésztára, elegyengetjük.
  3. A zselatinlapokat előkészítjük. A málnát edénybe tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a csipet sót. Felmelegítjük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint. Ráöntjük a túrós réteg tetejére. Miután megkötött minden réteg, a tetejét kedvünkre díszítjük. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás