Ti szoktatok nudlit készíteni, vagy gyerekként nudlit enni? Mi rengeteget! A nudli burgonyából készült, és mamám, dédi, anyukám is előszeretettel készítette. Sósan jó sok pirított szalonnával, tejföllel, túróval, édesen pedig vagy sima lekvárral, vagy pedig olvasztott vajjal és porcukorral elkevert darált mákkal. Mi mindegyiket szeretjük, most pedig ezt a finom olvasztott vajas-porcukoros-mákos változatot hoztam el nektet. Szerző: Triniti
A megfőtt burgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük vagy krumplitörővel áttörjük. Hozzáadjuk a tojást, ízlés szerint sózzuk, végül belekerül a liszt is.
Tészta állagúra gyúrjuk. Az elkészült tésztából kisebb adagokat szaggatunk ki, amiket hosszabb hengerré formázunk, majd a hengereket szeleteljük fel és formázzuk meg a kis nudlikat.
A kis nudlikat forrásban lévő sós vízbe tesszük és megfőzzük.
A megfőtt nudlikat lecsepegtetjük, megszárítjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, porcukorral elkevert darált mákkal megszórjuk. Jó étvágyat!%1%2