Mákos nudli burgonyás tésztából, olvasztott vajjal

Ti szoktatok nudlit készíteni, vagy gyerekként nudlit enni? Mi rengeteget! A nudli burgonyából készült, és mamám, dédi, anyukám is előszeretettel készítette. Sósan jó sok pirított szalonnával, tejföllel, túróval, édesen pedig vagy sima lekvárral, vagy pedig olvasztott vajjal és porcukorral elkevert darált mákkal. Mi mindegyiket szeretjük, most pedig ezt a finom olvasztott vajas-porcukoros-mákos változatot hoztam el nektet. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 10.11.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mákos nudli burgonyás tésztából, olvasztott vajjal

Hozzávalók

700 gfőtt burgonya
300 grétesliszt
2 dbtojás
csipet só
150 gdarált mák
50 gporcukor
100 gvaj

Elkészítés menete

  1. A megfőtt burgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük vagy krumplitörővel áttörjük. Hozzáadjuk a tojást, ízlés szerint sózzuk, végül belekerül a liszt is.
  2. Tészta állagúra gyúrjuk. Az elkészült tésztából kisebb adagokat szaggatunk ki, amiket hosszabb hengerré formázunk, majd a hengereket szeleteljük fel és formázzuk meg a kis nudlikat.
  3. A kis nudlikat forrásban lévő sós vízbe tesszük és megfőzzük.
  4. A megfőtt nudlikat lecsepegtetjük, megszárítjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, porcukorral elkevert darált mákkal megszórjuk. Jó étvágyat!%1%2