Mákos nudli (burgonyás tésztából)

Öreg, klasszikus étel, ami tényleg nagyon gyorsan elkészül. A burgonyás tésztával könnyű dolgozni, egyszerűen meg tudjuk formázni a nudlikat. A burgonyát általában már előző nap megfőzöm, magát a tésztát pedig másnap készítem el. Mák helyett akár dióval is megszórhatjuk, mindenki olyan feltétet választ, amit szeret. Én maradtam a jól bevált mák, porcukor és olvasztott vaj hármasánál. Szerző: Rebeka

Hozzáadta:, 12.6.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Mákos nudli (burgonyás tésztából)

Hozzávalók

Tészta:
400 gburgonya
150 grétesliszt
1 dbtojás
1 kv. kanál
Tálaláshoz:
darált mák
porcukor
olvasztott vaj
Szükségünk lesz még:
keményítő

Elkészítés menete

  1. A burgonyát előző nap héjában megfőzzük. Másnap a héját eltávolítjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást és tésztává gyúrjuk.
  2. Egy nagyobb felületet keményítővel megszórunk, a tésztát pedig két részre vágjuk. Mindegyik tésztaadagot kinyújtjuk (henger alakúra), ujjnyi nagyságúra vágjuk, majd mindegyik kis tésztaadagot megformázzuk.
  3. A nudlikat forró vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg a nudlik fel nem úsznak a felszínre. Közben kevergetjük, nehogy a nudlik az edény aljára tapadjanak. Mikor feljöttek a felszínre, még kb. 5 percig főzzük.
  4. A nudlikat kivesszük a vízből, lecsepegtetjük, mákkal és porcukorral megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk.

Blogom: Vaření s Tomem