TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Mákos nudli (burgonyás tésztából)
Mákos nudli (burgonyás tésztából)
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   12.6.2018

Mákos nudli (burgonyás tésztából)

Öreg, klasszikus étel, ami tényleg nagyon gyorsan elkészül. A burgonyás tésztával könnyű dolgozni, egyszerűen meg tudjuk formázni a nudlikat. A burgonyát általában már előző nap megfőzöm, magát a tésztát pedig másnap készítem el. Mák helyett akár dióval is megszórhatjuk, mindenki olyan feltétet választ, amit szeret. Én maradtam a jól bevált mák, porcukor és olvasztott vaj hármasánál. Szerző: Rebeka

40 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

400 g
burgonya
150 g
rétesliszt
1 db
tojás
1 kv. kanál

Tálaláshoz:

darált mák
porcukor
olvasztott vaj

Szükségünk lesz még:

keményítő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát előző nap héjában megfőzzük. Másnap a héját eltávolítjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást és tésztává gyúrjuk.
  2. Egy nagyobb felületet keményítővel megszórunk, a tésztát pedig két részre vágjuk. Mindegyik tésztaadagot kinyújtjuk (henger alakúra), ujjnyi nagyságúra vágjuk, majd mindegyik kis tésztaadagot megformázzuk.
  3. A nudlikat forró vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg a nudlik fel nem úsznak a felszínre. Közben kevergetjük, nehogy a nudlik az edény aljára tapadjanak. Mikor feljöttek a felszínre, még kb. 5 percig főzzük.
  4. A nudlikat kivesszük a vízből, lecsepegtetjük, mákkal és porcukorral megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk.

Blogom: Vaření s Tomem

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept