Mákos rolád mandarinos krémmel

A mák csodálatos dolog! Nagyon finom, nagyon szeretem, és szerencsére nálunk minden gond nélkül kapható. Imádom töltelékként, feltétként, de úgy is rendkívül ízletes, ha tésztába dolgozom, mint pl. a mákos rolád esetében. A finom mákos tésztát már meg kell kenni a krémmel, felcsavarni és tálalni. Télen és nyáron is könnyen elkészíthet, semmi „szezonális” nem kell hozzá, a gyümölcs pedig konzerv volt ebben az esetben. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 15.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Tekercsek, roládok, Gyümölcsös édességek, sütemények, Mandarin, Sütés néküli édességek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mákos rolád mandarinos krémmel

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
100 gkristálycukor
3 ev. kanálmeleg víz
80 gfinomliszt
50 gdarált mák
1/2 csomagsütőpor
csipet só
Krém:
200 mlhabtejszín (33%)
1 dbmandarinkonzerv (312g)
1 csomagfőzés nélküli pudingpor (vanília)

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral habosra verjük, kanalanként beledolgozzuk a vizet, majd óvatosan belekeverjük a mákkal, sóval és sütőporral elkevert lisztet. 42x32 cm-es tepsibe öntjük (előtte sütőpapírral kibéleltük), majd 170 fokon 15 percig sütjük.
  2. Kivesszük a sütőből és amíg még meleg, kifordítjuk a tepsiből és a sütőpapírral együtt felcsavarjuk.
  3. Kihűtjük, visszahajtjuk, eltávolítjuk a sütőpapírt és megkenjük a krémmel. Újból felcsavarjuk, tetejét porcukorral meghintjük.
  4. Krém: a habtejszínt a pudingporral és a konzerv levével együtt alaposan felverjük, majd beleforgatjuk a mandarint is. Ez kerül a tésztára.
  5. A rolád tetejét ízlés szerint csokoládéval is díszíthetjük. Felszeleteljük, tálaljuk.