Mákos rolád mandarinos krémmel

Recept Mákos rolád mandarinos krémmel
KÜLDÖTT KÉPEK

A mák csodálatos dolog! Nagyon finom, nagyon szeretem, és szerencsére nálunk minden gond nélkül kapható. Imádom töltelékként, feltétként, de úgy is rendkívül ízletes, ha tésztába dolgozom, mint pl. a mákos rolád esetében. A finom mákos tésztát már meg kell kenni a krémmel, felcsavarni és tálalni. Télen és nyáron is könnyen elkészíthet, semmi „szezonális” nem kell hozzá, a gyümölcs pedig konzerv volt ebben az esetben. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbtojás
100 gkristálycukor
3 ev. kanálmeleg víz
80 gfinomliszt
50 gdarált mák
1/2 csomagsütőpor
csipet só

Krém:

200 mlhabtejszín (33%)
1 dbmandarinkonzerv (312g)
1 csomagfőzés nélküli pudingpor (vanília)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, kanalanként beledolgozzuk a vizet, majd óvatosan belekeverjük a mákkal, sóval és sütőporral elkevert lisztet. 42x32 cm-es tepsibe öntjük (előtte sütőpapírral kibéleltük), majd 170 fokon 15 percig sütjük.
  2. Kivesszük a sütőből és amíg még meleg, kifordítjuk a tepsiből és a sütőpapírral együtt felcsavarjuk.
  3. Kihűtjük, visszahajtjuk, eltávolítjuk a sütőpapírt és megkenjük a krémmel. Újból felcsavarjuk, tetejét porcukorral meghintjük.
  4. Krém: a habtejszínt a pudingporral és a konzerv levével együtt alaposan felverjük, majd beleforgatjuk a mandarint is. Ez kerül a tésztára.
  5. A rolád tetejét ízlés szerint csokoládéval is díszíthetjük. Felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás