Mákos sütemény reszelt almával, tojásfehérje habbal

Recept Mákos sütemény reszelt almával, tojásfehérje habbal

Hozzáadta: TopPetra, 17.9.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Ízletes sütemény, reszelt almával és lágy tojásfehérje habbal. Mi nagyon szeretjük, az őszi hideg napokon pedig nagyon jól tud esni. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 17.9.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 gfinomliszt
100 gporcukor
120 gvaj
2 dbtojássárga
csipet
1/2 csomagsütőpor
2 ev. kanáltejföl

Töltelék:

300 gdarált mák
200 gporcukor
300 mltej
2 dbtojássárga
1 dbcitrom reszelt héja
2 dbalma
2 ev. kanálzsemlemorzsa

Hab:

4 dbtojásfehérje
200 gkristálycukor
1 ev. kanálporcukor

Szükségünk lesz még:

4 ev. kanállekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük a tölteléket. A tejet a cukorral feltesszük főni. Amikor már forr, levesszük a lángról, belekeverjük a darált mákot. Visszatesszük a lángra és addig főzzük, amíg sűrű masszát nem kapunk. Kissé kihűtjük. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, a reszelt almát, a citrom reszelt héját., végül a zsemlemorzsát is.
  2. A tésztához a hozzávalókat elkeverjük, 25x35 cm-es, tepsi méretű négyzet alakúra nyújtjuk, majd átvisszük a tepsibe.
  3. 180 fokos sütőben 6 percig sütjük.
  4. Az elősütött tésztát lekvárral megkenjük, rávisszük a mákos tölteléket. Elegyengetjük, visszatesszük a forró sütőbe.
  5. 15 percig sütjük, közben elkészítjük a tojáshabot.
  6. A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük verni. Hozzáadjuk a kristálycukrot. A kapott habot rátesszük a forró sütemény tetejére, porcukorral megszórjuk.
  7. Visszatesszük a sütőbe, egészen addig, amíg a tojáshab szép aranyszínt nem kap. Kihűtjük, felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás