TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Mákos sütemény reszelt almával, tojásfehérje habbal
Mákos sütemény reszelt almával, tojásfehérje habbal
Recept Mákos sütemény reszelt almával, tojásfehérje habbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   17.9.2021

Mákos sütemény reszelt almával, tojásfehérje habbal

Ízletes sütemény, reszelt almával és lágy tojásfehérje habbal. Mi nagyon szeretjük, az őszi hideg napokon pedig nagyon jól tud esni. Szerző: Mineralka

45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
finomliszt
100 g
porcukor
120 g
vaj
2 db
tojássárga
csipet
1/2 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
tejföl

Töltelék:

300 g
darált mák
200 g
porcukor
300 ml
tej
2 db
tojássárga
1 db
citrom reszelt héja
2 db
alma
2 ev. kanál
zsemlemorzsa

Hab:

4 db
tojásfehérje
200 g
kristálycukor
1 ev. kanál
porcukor

Szükségünk lesz még:

4 ev. kanál
lekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tölteléket. A tejet a cukorral feltesszük főni. Amikor már forr, levesszük a lángról, belekeverjük a darált mákot. Visszatesszük a lángra és addig főzzük, amíg sűrű masszát nem kapunk. Kissé kihűtjük. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, a reszelt almát, a citrom reszelt héját., végül a zsemlemorzsát is.
  2. A tésztához a hozzávalókat elkeverjük, 25x35 cm-es, tepsi méretű négyzet alakúra nyújtjuk, majd átvisszük a tepsibe.
  3. 180 fokos sütőben 6 percig sütjük.
  4. Az elősütött tésztát lekvárral megkenjük, rávisszük a mákos tölteléket. Elegyengetjük, visszatesszük a forró sütőbe.
  5. 15 percig sütjük, közben elkészítjük a tojáshabot.
  6. A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük verni. Hozzáadjuk a kristálycukrot. A kapott habot rátesszük a forró sütemény tetejére, porcukorral megszórjuk.
  7. Visszatesszük a sütőbe, egészen addig, amíg a tojáshab szép aranyszínt nem kap. Kihűtjük, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása