TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Cseresznye Mákos szelet cseresznyés öntettel
Mákos szelet cseresznyés öntettel
Recept Mákos szelet cseresznyés öntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.2.2023

Mákos szelet cseresznyés öntettel

Ezzel a recepttel a mák szerelmeseinek kedvezünk. A mákot egészségesebb cseresznyés lekvárral tettem még finomabbá.

45 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta

150 g
tönkölyliszt
50 g
vaj
50 g
méz
1 db
tojás
1 kávéskanál
sütőpor
csipet

Töltelék

250 g
zsírosabb túró
100 g
natúr krémsajt
100 g
darált mák
1 db
tojás
50 g
méz
50 g
vaníliás fehérjepor
50 ml
tej
1 csomag
vaníliacukor
1 evőkanál
vaníliás pudingpor

Öntet

200 g
cherry in jelly lekvár (allnutrition)
1 evőkanál
vaníliás pudingpor
2 evőkanál
víz
ízlés szerint édesítő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk. A kapott tésztát fóliába csomagoljuk, fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Elkészítjük a tölteléket. Elkeverjük a mákot, vaníliacukrot, fehérjeport és tejet. A túrót, krémsajtot, tojást és mézet egy másik tálban keverjük ki. A két keveréket eggyé dolgozzuk.
  3. A 20 átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tortaforma aljára tesszük a tésztaalapot, lenyomkodjuk, villával kibökdössük. Rátesszük a tölteléket, 170 fokos sütőben 45-50 percig sütjük.
  4. Sütés után a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját résnyire nyitjuk, kihűtjük. Az 9ntethez a pudingport vízben elkeverjük, edénybe tesszük, hozzáaduk a lekvárt. Pár percig főzzük. Amikor már kellően sűrű, rákenjük a süti tetejére. Hűtőbe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása