TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Mákos szelet tojássárgás mázzal
Mákos szelet tojássárgás mázzal
Recept Mákos szelet tojássárgás mázzal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.1.2020

Mákos szelet tojássárgás mázzal

Hát nem gyönyörű! Már ránézni is öröm, és ha beleharapunk, akkor egy másik dimenzió! A mákos szelet már önmagában is csodás finomság, de ezzel a tökéletes tojássárgás mázzal egyszerűen verhetetlen! Nem nagy kunszt, a forró, megsült tésztára rögtön rákenjük a mázat, és amíg a tészta pihe, addig az egész a pihenés alatt elkészül. Szerző: Mineralka

25 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojásfehérje
200 g
porcukor
200 g
margarin
200 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
200 g
darált mák
450 ml
tej

Öntet:

6 db
tojássárga
250 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A margarint a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, majd beleforgatjuk a tojásfehérjét. Ezután hozzáadjuk az átszitált, sütőporral és darált mákkal elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt, magas falú, nagyobb (30x40 cm) tepsibe tesszük. Elegyengetjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Amikor a teteje már aranybarna, elkészült, kivesszük a sütőből.
  2. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, majd ezt öntjük rá a még forró tésztára.
  3. Elegyengetjük. Én a mázat akkor teszem rá a tésztára, amikor pont hogy kivettem a sütőből. Kihűtjük, ezalatt a máz is szépen hőkezelődik.
  4. Felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása