Mákos szelet tojássárgás mázzal
Hát nem gyönyörű! Már ránézni is öröm, és ha beleharapunk, akkor egy másik dimenzió! A mákos szelet már önmagában is csodás finomság, de ezzel a tökéletes tojássárgás mázzal egyszerűen verhetetlen! Nem nagy kunszt, a forró, megsült tésztára rögtön rákenjük a mázat, és amíg a tészta pihe, addig az egész a pihenés alatt elkészül. Szerző: Mineralka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 16.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
6 dbtojásfehérje
200 gporcukor
200 gmargarin
200 grétesliszt
1 csomagsütőpor
200 gdarált mák
450 mltej
Öntet:
6 dbtojássárga
250 gporcukor
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A margarint a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, majd beleforgatjuk a tojásfehérjét. Ezután hozzáadjuk az átszitált, sütőporral és darált mákkal elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt, magas falú, nagyobb (30x40 cm) tepsibe tesszük. Elegyengetjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Amikor a teteje már aranybarna, elkészült, kivesszük a sütőből.
- Elegyengetjük. Én a mázat akkor teszem rá a tésztára, amikor pont hogy kivettem a sütőből. Kihűtjük, ezalatt a máz is szépen hőkezelődik.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vynikající makové žloutkové řezy.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Vynikajúce makovo žĺtkové rezy.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Köstliche Mohn-Schnitten mit Guss an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS