Mákos szelet tojássárgás mázzal

Hát nem gyönyörű! Már ránézni is öröm, és ha beleharapunk, akkor egy másik dimenzió! A mákos szelet már önmagában is csodás finomság, de ezzel a tökéletes tojássárgás mázzal egyszerűen verhetetlen! Nem nagy kunszt, a forró, megsült tésztára rögtön rákenjük a mázat, és amíg a tészta pihe, addig az egész a pihenés alatt elkészül. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 16.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mákos szelet tojássárgás mázzal

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojásfehérje
200 gporcukor
200 gmargarin
200 grétesliszt
1 csomagsütőpor
200 gdarált mák
450 mltej
Öntet:
6 dbtojássárga
250 gporcukor

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A margarint a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, majd beleforgatjuk a tojásfehérjét. Ezután hozzáadjuk az átszitált, sütőporral és darált mákkal elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt, magas falú, nagyobb (30x40 cm) tepsibe tesszük. Elegyengetjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Amikor a teteje már aranybarna, elkészült, kivesszük a sütőből.
  2. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, majd ezt öntjük rá a még forró tésztára.
  3. Elegyengetjük. Én a mázat akkor teszem rá a tésztára, amikor pont hogy kivettem a sütőből. Kihűtjük, ezalatt a máz is szépen hőkezelődik.
  4. Felszeleteljük, tálaljuk.