TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Mákos szelet tökéletes tojássárgás krémmel. Sokszor készítem, de minden alkalommal lenyűgözöm a vendégeket.
Mákos szelet tökéletes tojássárgás krémmel. Sokszor készítem, de minden alkalommal lenyűgözöm a vendégeket.
Recept Mákos szelet tökéletes tojássárgás krémmel. Sokszor készítem, de minden alkalommal lenyűgözöm a vendégeket.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.11.2023

Mákos szelet tökéletes tojássárgás krémmel. Sokszor készítem, de minden alkalommal lenyűgözöm a vendégeket.

Finom mákos szelet, amit a gazdag tojássárgás krém tesz még finomabbá. Ha szeretjük a ropogós textúrákat, akkor karamellával borított mogyorót vagy diót is csempészhetünk a sütibe.

20 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

12 db
tojásfehérje
210 g
kristálycukor
3 evőkanál
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
195 g
darált mák

Krém:

12 db
tojássárga
180 g
kristálycukor
7 evőkanál
kukoricakeményítő
2 csomag
vaníliacukor
750 ml
tej
200 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 170 fokra állítjuk, a tepsit sütőpapírral kibéleljük (20x35 cm). Ebből a mennyiségből 3 tésztalapot készítünk.
  2. 4 tojásfehérjét 70 g cukorral habbá verünk. Hozzáadjuk a liszt harmadát, a sütőpor harmadát, majd a mák harmadát is. Tésztává dolgozzuk, a kapott tésztát a tepsibe tesszük, 10-15 percig sütjük. A másik két tésztalapot ugyanígy elkészítjük.
  3. A tejet, tojássárgát, cukrot, keményítőt elkeverjük, kis lángon sűrű pudinggá főzzük. A pudingot kihűtjük. A vajat habosra verjük, majd kis adagban beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
  4. Az egyik tésztalapot megkenjük a krém harmadával. Lefedjük a másik tésztalappal, ezt is megkenjük a krémmel, majd lefedjük a harmadik tésztalappal, amit szintén krémmel kenünk meg. Ízlés szerint díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása