Mákos-szilvás szelet

A mákos-szilvás szelet egy isteni bögrés sütemény, amit nemcsak ősszel készítek (amikor sok a szilva), hanem néha télen is, amikor egész egyszerűen megkívánom, és az ára ellenére megveszek fél kilót ebből a lila finomságból. A mákot magam darálom, szerintem ettől sokkal frissebb és finomabb, a végeredmény pedig egy mennyei, puha, gyümölcsös, lédús édesség. A mérce a szokásos 2.5 decis bögre, ezzel nagyon egyszerűen kikerülhető a mérleg. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és aki szereti a gyümölcsöt, az biztosan rákap erre a finomságra.

Hozzáadta:, 12.2.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Recept Mákos-szilvás szelet

Hozzávalók

1 bögredarált mák
1.5 bögrerétesliszt
1 bögrekristálycukor
1 bögretej
0.5 bögreolaj
1 csomagsütőpor
2 dbtojás
tetszés szerinti mennyiségű magozott szilva

Elkészítés menete

  1. A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük. Én még egy kis fahéjat is adtam hozzá.
  2. A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük.
  3. A szilván kívül a többi nedves hozzávalót alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz és egységes masszává dolgozzuk őket.
  4. Egy tepsit sütőpapírra kibélelünk és ebbe öntjük bele a mákos tésztát. A szilvákat tetszés szerinti mennyiségben rászórjuk a tészta tetejére, majd a süteményt 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Szerző: Nada I. (Rebeka)