TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Mákos tekercs túróval és lekvárral
Mákos tekercs túróval és lekvárral
Recept Mákos tekercs túróval és lekvárral
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A mák és a túró egy verhetetlen párost alkot, főleg akkor, ha a túró még más finomsággal is fel van „javítva”. A máskos tekercs túróval és levárral egy lenyűgöző finomság, ahol a finom mákos piskótatészta finom lekvárral van bevonva, és erre kerül a túró, jó sűrű görög joghurt és a krémes mascarpone lágy keveréke, egy kis vaníliacukorral és cukorral édesítve. Ellenállhatatlan desszert, ami hidegen tálalva a legjobb. Kávéhoz, teához, kakaóhoz, desszertnek, süteménynek, előételnek, vagy csak sima édes örömszerzésnek.

Alexa96    ·   11.2.2017

Mákos tekercs túróval és lekvárral

A mák és a túró egy verhetetlen párost alkot, főleg akkor, ha a túró még más finomsággal is fel van „javítva”. A máskos tekercs túróval és levárral egy lenyűgöző finomság, ahol a finom mákos piskótatészta finom lekvárral van bevonva, és erre kerül a túró, jó sűrű görög joghurt és a krémes mascarpone lágy keveréke, egy kis vaníliacukorral és cukorral édesítve. Ellenállhatatlan desszert, ami hidegen tálalva a legjobb. Kávéhoz, teához, kakaóhoz, desszertnek, süteménynek, előételnek, vagy csak sima édes örömszerzésnek.

Alapanyagok

Tészta:

3 db
tojás (szétválasztva)
80 g
kristálycukor
60 g
búzafinomliszt
40 g
darált mák
1/2 csomag
vaníliacukor

Túrós krém:

250 g
friss túró
125 g
mascarpone
1-2 ev. kanál
görög joghurt (vagy más sűrű natúr joghurt)
60-70 g
porcukor
1/2 csomag
vaníliacukor
+ szilvalekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  2. A tojássárgát a kristálycukor felével és a vaníliacukorral habosra verjük. A tojásfehérjét a maradék kristálycukorral kemény habbá verjük. A két keveréket óvatosan összeöntjük, majd óvatosan beledolgozzuk a lisztet és a darált mákot.
  3. A mákos masszát beleöntjük a tepsibe (kb. 30 x 40 cm) és a 200 fokos sütőben 8 percig sütjük. Miután megsült, a tésztát kivesszük a tepsiből, porcukorral megszórjuk, ráfordítjuk egy sütőpapírra, majd miután kihűlt, levesszük róla a sütőpapírt (amin a tészta sült).
  4. A túrót a joghurttal és a mascarpone sajttal egységes masszává dolgozzuk. Én ehhez kézi robotgépet használtam. Ennek a lépésnek az a lényege, hogy a túró a lehető legkrémesebb és leglágyabb legyen. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliacukrot, és ezzel is alaposan elkeverjük, ízlés szerint még édesíthetjük.
  5. A kihűlt tésztára rákenjük a lekvárt, majd a túrós krémet és elegyengetjük. A sütőpapír segítségével (amire a sütés után ráfordítottuk a tésztát) a töltelékes tésztát felcsavarjuk, majd 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután levesszük róla a papírt, majd porcukorral megszórjuk. Felszeleteljük és tálaljuk.%1%2%3

Blogom: Víkendové pečení

Hozzászólás a recepthez
Rita0708    ·   5.3.2022   ·   Válasz   ·  

Sütőpor nem kell bele???

Rita0708    ·   5.3.2022   ·   Válasz   ·  

Sütőpor nem kell bele???

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása