TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Mákos tekercsek
Mákos tekercsek
Recept Mákos tekercsek
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.11.2021

Mákos tekercsek

Lágy mákos tekercsek, akár az ünnepekre. A tésztája klasszikus, a töltelék is, de így együtt mégis tökéletes a végeredmény. Finom kis falatnyi finomságok mindenki örömére. A töltelék természetesen szabadon választható. Szerző: Triniti

Alapanyagok

Tészta:

250 g
vaj
1 db
tojás
3 ev. kanál
kristálycukor
500 g
rétesliszt
2 kv. kanál
sütőpor

Töltelék:

100 g
darált mák
Ízlés szerint kristálycukor
50 ml
forró tej
Ízlés szerint vaníliacukor
Citrom reszelt héja
1 ev. kanál
rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A puha vajat a cukorral, tojással, sütőporral és liszttel eldolgozzuk. A kapott tészta akkor jó, amikor már szinte leválik a tál oldaláról. Fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük. Amíg a tészta pihen, hozzálátunk a töltelékhez.
  2. A mákot a cukorral, rummal, vaníliacukorral lekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd az egészet nyakon öntjük a forró tejjel. Jól alaposan elkeverjük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, lisztes felületen kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Téglalapokra vágjuk, majd ezekre kanalazzuk rá a tölteléket.
  4. A kis téglalapokat a mákos töltelékkel felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon aranyszínűre sütjük. Miután megsült, porcukorba forgatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása