Mákos tekercsek

Recept Mákos tekercsek

Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Lágy mákos tekercsek, akár az ünnepekre. A tésztája klasszikus, a töltelék is, de így együtt mégis tökéletes a végeredmény. Finom kis falatnyi finomságok mindenki örömére. A töltelék természetesen szabadon választható. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 gvaj
1 dbtojás
3 ev. kanálkristálycukor
500 grétesliszt
2 kv. kanálsütőpor

Töltelék:

100 gdarált mák
Ízlés szerint kristálycukor
50 mlforró tej
Ízlés szerint vaníliacukor
Citrom reszelt héja
1 ev. kanálrum

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A puha vajat a cukorral, tojással, sütőporral és liszttel eldolgozzuk. A kapott tészta akkor jó, amikor már szinte leválik a tál oldaláról. Fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük. Amíg a tészta pihen, hozzálátunk a töltelékhez.
  2. A mákot a cukorral, rummal, vaníliacukorral lekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd az egészet nyakon öntjük a forró tejjel. Jól alaposan elkeverjük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, lisztes felületen kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Téglalapokra vágjuk, majd ezekre kanalazzuk rá a tölteléket.
  4. A kis téglalapokat a mákos töltelékkel felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon aranyszínűre sütjük. Miután megsült, porcukorba forgatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás