TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Mákos-vaníliás máglyarakás
Mákos-vaníliás máglyarakás
Recept Mákos-vaníliás máglyarakás
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.12.2021

Mákos-vaníliás máglyarakás

Igai édes kísértés! Az öreg kifli tökéletes a máglyarakás elkészítésére. Szerző: Triniti

Alapanyagok
7 db
kifli
1 l
tej
4 db
tojás
50 g
kristálycukor
1 db
vaníliarúd
120 g
darált mák
50 g
porcukor
150 g
meggy befőttből
1 ev. kanál
meggylekvár
3 ev. kanál
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vaníliarudat kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, majd a héjával együtt edénybe tesszük, tejjel felöntjük, felforraljuk. A még forró tejet félretesszük.
  2. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Kevés tejet adunk hozzá, majd a forró tejbe beletesszük a tojássárgás keveréket. Ismét felmelegítjük, de nem forraljuk.
  3. A kiflit kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, a tejjel meglocsoljuk.
  4. A mákot a porcukorral elkeverjük.
  5. Előkészítjük a magas falú tepsit. Rátesszük a nedves kifliszeletek harmadát, rászórjuk a mák felét, erre kerül a meggy. Újabb réteg kifli jön, a maradék mák és a maradék meggy. Olvasztott vajjal meglocsoljuk. Rákerül az utolsó réteg kifli, majd 190 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
  6. A tojásfehérjét habbá verjük, beledolgozzuk a lekvárt is, majd rákenjük a rakás tetejére. 10 percre visszatesszük a sütőbe.
  7. Tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása