A vaníliarudat kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, majd a héjával együtt edénybe tesszük, tejjel felöntjük, felforraljuk. A még forró tejet félretesszük.
A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Kevés tejet adunk hozzá, majd a forró tejbe beletesszük a tojássárgás keveréket. Ismét felmelegítjük, de nem forraljuk.
A kiflit kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, a tejjel meglocsoljuk.
A mákot a porcukorral elkeverjük.
Előkészítjük a magas falú tepsit. Rátesszük a nedves kifliszeletek harmadát, rászórjuk a mák felét, erre kerül a meggy. Újabb réteg kifli jön, a maradék mák és a maradék meggy. Olvasztott vajjal meglocsoljuk. Rákerül az utolsó réteg kifli, majd 190 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
A tojásfehérjét habbá verjük, beledolgozzuk a lekvárt is, majd rákenjük a rakás tetejére. 10 percre visszatesszük a sütőbe.