Mákos-vaníliás máglyarakás

Recept Mákos-vaníliás máglyarakás

Hozzáadta: TopPetra, 18.12.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések, Máglyarakás, Édes főételek

KÜLDÖTT KÉPEK

Igai édes kísértés! Az öreg kifli tökéletes a máglyarakás elkészítésére. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 18.12.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések, Máglyarakás, Édes főételek

ALAPANYAGOK

7 dbkifli
1 ltej
4 dbtojás
50 gkristálycukor
1 dbvaníliarúd
120 gdarált mák
50 gporcukor
150 gmeggy befőttből
1 ev. kanálmeggylekvár
3 ev. kanálvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vaníliarudat kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, majd a héjával együtt edénybe tesszük, tejjel felöntjük, felforraljuk. A még forró tejet félretesszük.
  2. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Kevés tejet adunk hozzá, majd a forró tejbe beletesszük a tojássárgás keveréket. Ismét felmelegítjük, de nem forraljuk.
  3. A kiflit kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, a tejjel meglocsoljuk.
  4. A mákot a porcukorral elkeverjük.
  5. Előkészítjük a magas falú tepsit. Rátesszük a nedves kifliszeletek harmadát, rászórjuk a mák felét, erre kerül a meggy. Újabb réteg kifli jön, a maradék mák és a maradék meggy. Olvasztott vajjal meglocsoljuk. Rákerül az utolsó réteg kifli, majd 190 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
  6. A tojásfehérjét habbá verjük, beledolgozzuk a lekvárt is, majd rákenjük a rakás tetejére. 10 percre visszatesszük a sütőbe.
  7. Tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás