TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Meggy Máktorta liszt nélkül, meggy és fehércsoki ötvözetével
Máktorta liszt nélkül, meggy és fehércsoki ötvözetével
Recept Máktorta liszt nélkül, meggy és fehércsoki ötvözetével
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.10.2021

Máktorta liszt nélkül, meggy és fehércsoki ötvözetével

Fantasztikus, ízes torta, ami kicsiknek és nagyoknak is egyaránt öröm. A meggy tökéletesen illik a mákhoz, a fehér csoki pedig az egészet feldobja. Szerző: Adenecka

Alapanyagok

Tészta:

300 g
darált mák
4 db
tojás
100 g
vaj
120 g
kristálycukor
120 g
natúr joghurt vagy tejföl
1 csomag
sütőpor

Krém:

250 ml
habtejszín
100 g
fehér csokoládé
250 g
mascarpone

Csokiöntet:

250 ml
habtejszín
125 g
csokoládé (legalább 74%)
1 csomag
vaníliacukor

Szükségünk lesz még:

Lekvár, magozott meggy
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét habbá verjük, a tojássárgát a cukorral habosra verjük, majd a puha vajjal eldolgozzuk. A tojássárgás keverékbe jön a joghurt vagy tejföl.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert mákot, majd beleforgatjuk a tojáshabot is.
  3. A tésztát kivajazott és kikent tortaformába öntjük, 180 fokon 30-40 percig sütjük. Tűtesztet végzünk, a tésztát kihűtjük.
  4. A kihűlt tésztát félbe vágjuk, lekvárral megkenjük, rátesszük a meggyet, majd rákenjük a krémet. A másik tésztalappal lefedjük, hűtőbe tesszük.
  5. A krémhez a tejszínt felmelegítjük, nem forraljuk. Beletörjük a fejér csokit, majd addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem olvad. Hűtőszekrénybe tesszük, majd amikor már lehűlt, a mascarpone sajttal elkeverjük. Ehhez kézi robotgépet használtam.
  6. Az öntethez a tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a kockára tört csokit és vaníliacukrot. Amikor a csoki felolvadt, az öntet elkészült. Ezzel locsoljuk meg a tetejét.
  7. Ízlés szerint díszítjük.

Blogom: Aďkine overené recepty

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása