Málnás kevert sütemény

Recept Málnás kevert sütemény
KÜLDÖTT KÉPEK

Amíg még tart a nyár, ki kell használni az évszak adta lehetőségeket. Ha szerencsénk van, akkor a málnát még nem mérik aranyáron, és olcsóbban is be lehet szerezni. Ha ez megvan, akkor már készülhet is a finom málnás kevert sütemény. A tésztája ripsz-ropsz elkészül (ha van kézi robotgép, akkor nagyon gyorsan tudunk dolgozni), a többi pedig már csak a sütés és tálalás. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

3 dbtojás
250 gkristálycukor
75 mlolaj
300 mltej
350 gfinomliszt
1 csomagsütőpor
300 gmálna
porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat.
  2. Ezután kerül bele a tej, majd a sütőporral elkevert liszt. Az egészet tészta állagúra dolgozzuk.
  3. Az így kapott tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. A tetejére szórjuk a gyümölcsöt.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. A sütemény tetejét porcukorral megszórjuk, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás