TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Málna Málnás kocka
Málnás kocka
Recept Málnás kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   26.4.2020

Málnás kocka

Már nyakunkon a tavasz, egyre jobb az idő, a pultokon pedig megjelentek a friss gyümölcsök is. Igaz, sokszor méregdrága. Szerencsére ehhez a málnás kockához friss és fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk. Én imádom a málnás habot, amiből jó vastagon kerül a puha tésztára. Befejezéshez csokiöntet kell a tetejére, pár szem gyümölcs a díszítéshez. Szerző: Petra

55 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (1 csésze = 100 ml):

4 db
tojás
2 csésze
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
5 csésze
natúr joghurt
1 csésze
olaj
7 csésze
rétesliszt
1 csomag
sütőpor

Krém:

150 g
málna
50 g
kristálycukor
500 ml
habtejszín

Öntet:

100 ml
habtejszín
150 g
csokoládé
málna díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a kristálycukorral és vaníliacukorral habbá verjük. Elkeverjük a joghurttal és az olajjal, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát magas falú, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 40 percig sütjük. Én szeretem, ha a tészta magasabb, ezért „közepes” tepsit használtam, kb. 23x32 cm-eset.
  3. A krémhez a málnát villával szétnyomjuk. Ha fagyasztott málnát használunk, akkor azt előtte kiolvasztjuk. A cukrot és a tejszínhabot habbá verjük, a kapott habot pedig ügyesen elkeverjük a málnával. A krémet hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A tésztát kihűtjük, rákenjük a málnás tejszínhabot, elegyengetjük, végül a csokis öntetet is ráöntjük.
  5. A csokiöntethez a tejszínt edénybe öntjük, hozzáadjuk a csokoládét és addig melegítjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. A süteményt málnával díszíthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása