Málnás kocka

Már nyakunkon a tavasz, egyre jobb az idő, a pultokon pedig megjelentek a friss gyümölcsök is. Igaz, sokszor méregdrága. Szerencsére ehhez a málnás kockához friss és fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk. Én imádom a málnás habot, amiből jó vastagon kerül a puha tésztára. Befejezéshez csokiöntet kell a tetejére, pár szem gyümölcs a díszítéshez. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 26.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Málnás kocka

Hozzávalók

Tészta (1 csésze = 100 ml):
4 dbtojás
2 csészekristálycukor
1 csomagvaníliacukor
5 csészenatúr joghurt
1 csészeolaj
7 csészerétesliszt
1 csomagsütőpor
Krém:
150 gmálna
50 gkristálycukor
500 mlhabtejszín
Öntet:
100 mlhabtejszín
150 gcsokoládé
málna díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A tojást a kristálycukorral és vaníliacukorral habbá verjük. Elkeverjük a joghurttal és az olajjal, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát magas falú, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 40 percig sütjük. Én szeretem, ha a tészta magasabb, ezért „közepes” tepsit használtam, kb. 23x32 cm-eset.
  3. A krémhez a málnát villával szétnyomjuk. Ha fagyasztott málnát használunk, akkor azt előtte kiolvasztjuk. A cukrot és a tejszínhabot habbá verjük, a kapott habot pedig ügyesen elkeverjük a málnával. A krémet hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A tésztát kihűtjük, rákenjük a málnás tejszínhabot, elegyengetjük, végül a csokis öntetet is ráöntjük.
  5. A csokiöntethez a tejszínt edénybe öntjük, hozzáadjuk a csokoládét és addig melegítjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. A süteményt málnával díszíthetjük.