Málnás sajttorta sütés nélkül - FOTÓKKAL

Egyszerű édesség, sütés nélkül, ez a Málnás sajttorta sütés nélkül. A gyümölcsök a díszítéshez szabadon variálhatóak. Mivel gyorsan elkészíthető, az anyukák egyik nagy kedvence, kevés munkával tökéletes eredmény!

Hozzáadta:admin, 26.9.2016
Kategória: Torták
Málnás sajttorta sütés nélkül - FOTÓKKAL

Hozzávalók

Kekszes alaphoz:
1 csomagOreo vagy Pilóta keksz
1 csomagkakaós háztartási keksz (kb. 150 g)
100 gcsokoládé
125 gvaj
Töltelékhez:
3 dobozmascarpone
1 csomagkrémtúró
1 csomagtejszínhabpor (+ a tasakon található tej az elkészítéshez)
2 ev. kanálkeményítő
2 csomagvaníliacukor
Tetejére:
300 gfriss málna (vagy más gyümölcs)
1 csomagzselatin

Elkészítés menete

  1. A kekszeket kézi mixerrel apróra, lehetőleg por állagúra törjük. A vajat feloldjuk és hozzáadjuk az apróra tört kekszhez. Alaposan elkeverjük. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és hozzáöntjük a vajas kekszhez. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és az aljára tesszük a kekszes alapot. Alaposan lenyomkodjuk.
  2. A mascarpone sajtot, a túrót és a habbá vert tejszínhabot alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a keményítőt. Ez a krém kerül a kekszes alapra. Szépen elsimítjuk a krémet az alapon, majd az egészet fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

     

  3. A málnát egy edénybe tesszük és lángra tesszük. Amíg a málna melegszik, hozzáadjuk a zselatint (ízlés szerint a málnát édesíthetjük), elkeverjük, majd hagyjuk lehűlni. Vigyázzunk, hogy az öntet ne forrjon fel! Miután a málnás szósz lehűlt, rárakjuk a tortára, majd az egész málnás sajttortát egy éjszakár a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!