Málnás tiramisu

Recept Málnás tiramisu
KÜLDÖTT KÉPEK

Kiváló, gyors firnomság. Biztos sokan vannak, akiknek a tiramisuról más jut eszébe, de nálunk ez a változat vált be a legjobban. A család egyszerűen odavan érte: a sajt frissessége, az Amaretto pikantériája és a kávé ereje egyben, gyümölccsel. Szerző: Blazena

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

45 dbbabapiskóta
400 mlhabtejszín, 33%
2 csomagDr.Oetker habfixáló
250 gMascarpone
250 gkrémes, lágy túró
100 gporcukor
1 csomagvaníliacukor

Mártogatáshoz:

500 mlerős kávé
50 mlAmaretto (mandulalikőr)

Szükségünk lesz még:

málna
kakaó szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Megfőzzük a kávét (500 ml), kihűtjük, hozzáadjuk a mandulalikőrt (50 ml).
  2. Elkészítjük a krémet: a habtejszínt a habfixálóval habbá verjük. A túrót és mascarponét a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliacukrot, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet 3 részre osztjuk.
  3. A piskótát belemártogatjuk a likőrös kávéba, majd belehelyezzük a sütőtálba vagy más kiválasztott formába. A piskótára rászórjuk a málnát, majd rákenjük az egyik adag krémet. Erre kerül még egy adag kávéba mártott piskóta, újabb adag málna, majd újabb adag krém. Ismét kávés piskóta, málna és am aradék krém. A krémet elsimítjuk, tetejére kakaót szitálunk.
  4. 12 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután felszeleteljük, málnával díszítjük, tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás