TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Tiramisu Málnás tiramisu
Málnás tiramisu
Recept Málnás tiramisu
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   29.4.2021

Málnás tiramisu

Kiváló, gyors firnomság. Biztos sokan vannak, akiknek a tiramisuról más jut eszébe, de nálunk ez a változat vált be a legjobban. A család egyszerűen odavan érte: a sajt frissessége, az Amaretto pikantériája és a kávé ereje egyben, gyümölccsel. Szerző: Blazena

35 perc
Elkészítés
Alapanyagok
45 db
babapiskóta
400 ml
habtejszín, 33%
2 csomag
Dr.Oetker habfixáló
250 g
Mascarpone
250 g
krémes, lágy túró
100 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor

Mártogatáshoz:

500 ml
erős kávé
50 ml
Amaretto (mandulalikőr)

Szükségünk lesz még:

málna
kakaó szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Megfőzzük a kávét (500 ml), kihűtjük, hozzáadjuk a mandulalikőrt (50 ml).
  2. Elkészítjük a krémet: a habtejszínt a habfixálóval habbá verjük. A túrót és mascarponét a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliacukrot, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet 3 részre osztjuk.
  3. A piskótát belemártogatjuk a likőrös kávéba, majd belehelyezzük a sütőtálba vagy más kiválasztott formába. A piskótára rászórjuk a málnát, majd rákenjük az egyik adag krémet. Erre kerül még egy adag kávéba mártott piskóta, újabb adag málna, majd újabb adag krém. Ismét kávés piskóta, málna és am aradék krém. A krémet elsimítjuk, tetejére kakaót szitálunk.
  4. 12 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután felszeleteljük, málnával díszítjük, tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása