Málnás túrótorta gyümölccsel, sütés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 13.9.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Eper, Gyümölcs szerint, Málna, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Ribizli, Édes sütemények
Bizony, sütés nélkül. Nem kell kétségbe esni, a recept végtelenül egyszerű. Kell hozzá pár alapanyag, de megéri! Kakaós kekszes alap, lágy túró tejszínhabbal, gyümölccsel, gyümölcsös öntet... Kell ennél több? A torta legnagyobb hibája, hogy bizony hidegen a legfinomabb, és ez ki kell várni. Én málnával készítettem, de természetesen más gyümölccsel is helyettesíthetjük.
Hozzáadta: TopPetra, 13.9.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Eper, Gyümölcs szerint, Málna, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Ribizli, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Alap:
Túrókrém:
Öntet:
- A kekszet zacskóba tesszük és sodrófával összetörjük. A vaja felolvasztjuk, majd amikor már kissé kihűlt, elkeverjük a keksszel. Amikor a massza már egységes, kibéleljük vele a tortaforma alját.
- A túrós töltelékhez először a zselatint készítjük elő: a csomagoláson szereplő vízmennyiségbe áztatjuk a zselatinlapot. A túrót, cukrot, 4 ev. kanál narancslevet és a narancs reszelt héját krémesre dolgozzuk. A főzőtejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatinlapot (vigyázat, nem forrhat!), majd amikor feloldódott, elkezdjük kihűteni, közben jó alaposan elkezdjük felverni.
- A túrós masszához hozzáadjuk a kihűlt zselatinos főzőtejszínt, a habbá vert habtejszínt, végül a málnát. Elkeverjük, ez kerül a kekszes alapra. Hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakára.
- Az öntethez a hozzávalókat egész egyszerűen elkeverjük, majd amikor már kihűlt, rácsorgatjuk a felszeletelt tortára.
Forrás: Vaření s Tomem