TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Sajttorta Mandarinos-ananászos sajttorta
Mandarinos-ananászos sajttorta
Recept Mandarinos-ananászos sajttorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Igazi luxus sajttorta, finom gyümölcsös. A csokis változathoz nem volt hangulatom, ezért döntöttem az ananász és mandarin mellett. Szerző: LuckaZubata

TopPetra TopPetra    ·   22.9.2022

Mandarinos-ananászos sajttorta

Igazi luxus sajttorta, finom gyümölcsös. A csokis változathoz nem volt hangulatom, ezért döntöttem az ananász és mandarin mellett. Szerző: LuckaZubata

Alapanyagok

Alap:

160 g
kakaós háztartási keksz
100 g
vaj
Darált dió

Túrós alap:

500 g
félzsíros tőró
100 ml
habtejszín
2 db
tojás
5 evőkanál
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 evőkanál
vanília ízű pudingpor

Gyümölcsös zselatin:

ananászkonzerv
mandarinkonzerc
zselatinpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tortaformát kivajazzuk, darált dióval beszórjuk. A kekszet porrá törjük, olvasztott vajjal elkeverjük, a forma aljára nyomkodjuk. 180 fokon 10 percig sütjük.
  2. A tojást a cukorral habosra verjük. A tejszínt is habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Végül a pudingport és a túrót is beledolgozzuk.
  3. A túrós tölteléket rákenjük a tésztára, majd 40 percre visszatesszük a sütőbe.
  4. Az ananászt és mandarint leszűrjük, pár szemet félreteszünk díszítésnek, a maradékot leturmixoljuk. Keveset félreteszünk. A gyümölcsbe keverjük a zselatint (a csomagoláson szereplő adagolás szerint járunk el), felforraljuk, 15 másodpercig forraljuk, majd levesszük a lángról.
  5. A túrós réteg tetejére tesszük a gyümölcsöt, majd óvatosan ráöntjük a zselatint. Kihűtjük, hűtőbe tesszük. Miután a zselatin is megkötött, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása