TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Mandarin Mandarinos kevert sütemény
Mandarinos kevert sütemény
Recept Mandarinos kevert sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.7.2018

Mandarinos kevert sütemény

A puha kevert sütemények tökéletesen illeszkednek minden étkezéshez. Nemcsak a mindennapokat dobják fel, hanem az ünnepségek alkalmával is megállják a helyüket. Igazi csemege a mandarinos kevert sütemény, amihez mandarin konzervet használtam. Ha netán valaki sajnálja kiönteni a levet, akkor azt javaslom, öntse fel tejjel és készítsen sűrű vaníliapudingot vagy vaníliakrémet. Ezzel is meg lehet bolondítani a sütit.

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
tojássárga
200 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
100 ml
olaj
100 ml
víz
200 g
búzafinomliszt
1 csomag
sütőpor
4 db
tojásfehérje
2 x 300 g
mandarin konzerv
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát a kristálycukorral és vaníliacukorral habosra dolgozzuk, hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd egységes masszává keverjük.
  2. Óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd utolsó lépésben a csipet sóval habossá vert tojáshabot.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük (legyen a tepsi magasabb falú), a tetejét megszórjuk a lecsepegtetett mandarinnal.
  4. 170 fokon aranyszínűre sütjük.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása