Mandarinos kevert sütemény

A puha kevert sütemények tökéletesen illeszkednek minden étkezéshez. Nemcsak a mindennapokat dobják fel, hanem az ünnepségek alkalmával is megállják a helyüket. Igazi csemege a mandarinos kevert sütemény, amihez mandarin konzervet használtam. Ha netán valaki sajnálja kiönteni a levet, akkor azt javaslom, öntse fel tejjel és készítsen sűrű vaníliapudingot vagy vaníliakrémet. Ezzel is meg lehet bolondítani a sütit.

Hozzáadta:, 20.7.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mandarinos kevert sütemény

Hozzávalók

4 dbtojássárga
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
100 mlolaj
100 mlvíz
200 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
4 dbtojásfehérje
2 x 300 gmandarin konzerv

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a kristálycukorral és vaníliacukorral habosra dolgozzuk, hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd egységes masszává keverjük.
  2. Óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd utolsó lépésben a csipet sóval habossá vert tojáshabot.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük (legyen a tepsi magasabb falú), a tetejét megszórjuk a lecsepegtetett mandarinnal.
  4. 170 fokon aranyszínűre sütjük.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL